Özgürlük nöbetinin 12. yılı

Yurt Dışı Haberleri —

Özgürlük Nöbeti 12. yılında

Özgürlük Nöbeti 12. yılında

  • Özgürlük Nöbeti’nin 12’nci yılı vesilesiyle AP üyeleri François Alfonsi ve Chris MacManus’un da katılımıyla gerçekleştirilen basın açıklamasında ‘Abdullah Öcalan’a Özgürlük’ kampanyasını büyütme çağrısı yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla 25 Haziran 2012 tarihinde Fransa'nın Strasbourg kentinde başlatılan Özgürlük Nöbeti 573.haftasına girdi. Avrupa'daki Kürt halkı ve dostlarının haftalık nöbetler şeklinde yürüttüğü eylemi  KNK Avrupa Dış İlişkiler Komisyonu devraldı. Grupta Ahmet Yaman, Emre Kara ve Niştiman Erdede yer alıyor. Avrupa Parlamentosu’nda gerçekleştirilen Türkiye’de Hak ve Özgürlükler Konferansı’na katılan Avrupa Parlamentosu Yeşil Parti Milletvekili (Korsika) François Alfonsi, Sol Parti Milletvekili Chris MacManus (İrlanda), İspanyol akademisyen Louis Lemkow ve KCK Yürütme Konseyi Temsilcisi Zübeyir Aydar'ın katılımıyla basın açıklaması düzenlendi.

MacManus: Çatışmaya çözüm Öcalan’dır
Özgürlük Nöbeti'nin 12'nci yılına girilmesi vesilesiyle yapılan basın açıklamasında konuşan Sinn Fein temsilcisi Chris MacManus, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük mutlak tecrit ve iletişimsizlik rejimini gündemde tutmak için devam eden nöbet eyleminin önemli olduğunu söyledi. Kuzey İrlanda’daki mücadele içinde de cezaevinde liderlerin bulunduğunu ve onların da buradaki süreçte ve mücadele rol oynadıklarını ifade eden MacManus, Kürt halkını anladıklarını söyledi. Öcalan’ın bölgedeki çatışmanın giderilmesinde anahtar konumda olduğunu belirten MacManus, Kürt halkının karşı karşıya kaldığı sorunları bildiklerini ve sorunların aşılması için desteklerini sürdüreceklerini vurguladı.

Lemkov: AKPM’nin kararları etkisiz
İspanyol akademisyen Louis Lemkov, Avrupa kurumlarının önünde sürdürülen eylemi desteklediğini belirterek, Kürt politik tutsaklarla dayanışmalarını iletti. AKPM’nin birçok kez Türkiye’deki siyasi tutuklular konusunda kararlar aldığını hatırlatan Lemkov, ancak bunların bir değişim yaratmadığını söyledi. Türkiye’deki durumu kabul edemeyeceklerini de belirten Lemkov, Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılmasını talep etti.

Alfonsi: Türkiye’de insan hakları ayaklar altında
Nöbet yerinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Yeşil Parti milletvekili (Korsika) François Alfonsi, Türkiye’de insan haklarının olmadığını ve birçok kez Avrupa kurumlarının bu konuda kararlar aldığını ifade etti. Alfonsi, partilerinin Türkiye’de cezaevlerindeki durum konusunda Ankara’dan açıklama beklediklerini ifade etti. 

Aydar: Nöbet ahlaki, siyasi ve insani bir görevdir
KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar ise, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için Strasbourg’da 11 yıldır nöbet tuttuklarını, 12’nci yıla girdiklerini hatırlattı. Uzun süreli ve kapsamlı bir eylem olması itibarıyla aynı zamanda kutsal olduğunu ifade eden Aydar, yıllardır kar kış demeden nöbet eylemi gerçekleştiren bütün eylemcileri ve kendilerini yalnız bırakmayan tüm dostları selamlayarak teşekkür etti.
27 aydan beri Abdullah Öcalan’dan haber alamadıklarını hatırlatan Aydar, Kürt halkına kampanyayı büyütme çağrısında bulundu. Aydar şöyle seslendi: "Serok Apo halkın değeridir. Sadece bir partinin, bir halkın önderi değil aynı zamanda insanlığın önderidir. Hepimiz sahip çıkmalıyız, Abdullah Öcalan’a Özgürlük kampanyasını daha da güçlendirmeliyiz. Başkan Apo özgürlüğüne kavuşmadıkça halkımız ve ülkemiz de özgürleşmez. Önder Apo’ya Özgürlük kampanyası aynı zamanda Kurdistan’ın ve Kurdistan halkının özgürlük kampanyasıdır. Önderlikle olmak hem siyasi, hem ahlaki hem de insani bir görevdir." ANF

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.