Özgürlük yılı olacak

.

.

  • 15 Şubat 1925 komplosunun 96. yıl dönümü, 15 Şubat 1999 komplosunun da 22. yıl dönümünün yaşandığını hatırlatan PKK Yürütme Komitesi, uluslararası komplo saldırısının, özgür Kürt iradesinin ve varlığının yok edilerek Kürt soykırımının sonuca götürülmesini hedeflediğini belirtti. 

Komite, şunları vurguladı: “23. yılda her alandaki özgürlük eylemlerimiz daha çok gelişecek, komplo tamamen yenilecek, İmralı tecrit ve işkence sistemi yıkılacak, Önder Apo fiziki özgürlüğüne kavuşacaktır. Bu temelde de Kürdistan özgür, Türkiye ve Ortadoğu demokratik hale gelecektir.”

PKK Yürütme Komitesi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a ve şahsında tüm Kürdistan halkı ile Özgürlük Hareketi’ne yöneltilen Uluslararası Komplo’nun 22. yıl dönümünü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Uluslararası Komplo’nun Kürt soykırım sistemine dayandığı ve özgür Kürt varlığını imha ederek Kürt soykırımını sonuca ulaştırmayı hedefleyen topyekun bir saldırı olduğu belirtilen açıklamada, ”İlk olarak Şubat 1925’te Şêx Sait ve arkadaşlarına yöneltildi, daha sonra da Ağrı, Dersim, Başûr ve Rojhilat saldırıları olarak devam etti. Kürt varlığını ve özgürlüğünü temsil eder hale geldikten ve Kürt sorununun özgürlükçü-demokratik çözümünü dayatır düzeye ulaştıktan itibaren de Önder Apo ve PKK’ye yöneltilen bir saldırıdır. Dolayısıyla 15 Şubat 1925 komplosunun 96. yıl dönümü, 15 Şubat 1999 komplosunun da 22. yıl dönümü yaşanıyor. Bu nedenle, Önder Abdullah Öcalan 15 Şubat gününü ‘Kürt Soykırım Günü’ olarak ilan etti” denildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, 9 Ekim 1998’de Suriye’den çıkartılarak imha edilmek istenmesi temelinde başlatılan Uluslararası Komplo saldırısının, bu hedef başarılamayınca idamını öngörüne komploya dönüştürüldüğü hatırlatılan açıklamada, ”O da başarılamayınca İmralı tecrit ve işkence sistemi altında çürütme politikasına dönüştürüldü. Önder Apo’nun imhası temelinde PKK’nin tasfiyesini ve PKK’nin tasfiyesine dayanarak da Kürt soykırımının sonuca götürülmesini hedefleyen Uluslararası Komplo saldırısı, 22 yıldır İmralı işkence ve tecrit sistemi altında yürütülerek başarıya ulaştırılmaya çalışılıyor” diye kaydedildi.

Çözüme karşı soykırım hedefli

Uluslararası Komplo’nun, özgürlük ve demokrasiye, Kürt sorununun çözümüne karşı bir soykırımcı bir saldırı olduğu belirtilen açıklamada, özgür Kürt iradesinin ve varlığının yok edilerek Kürt soykırımının sonuca götürülmesini hedeflediği vurgulandı.

Ellerini Kürt kanından çeksinler

Kürt düşmanı soykırımcı Türk devletine en büyük desteği veren ABD ve diğer güçlerin,  Kürt halkına karşı işlenen soykırım suçunun ortağı haline geldiği ifade edilen açıklamada, şunlar vurgulandı: ”Başta ABD olmak üzere tüm diğer güçler, artık mevcut konumlarını gözden geçiren ve mümkünse kendilerini soykırım suçundan kurtaran bir siyasi çizgiye ulaştırmalıdır. Ellerini Kürt kanından çekmeli ve AKP-MHP faşizminin sömürgeci-soykırımcı saldırılarına daha fazla destek vermekten vazgeçmelidir.”

Büyük kazanımlarla giriliyor

Komploya karşı 23. mücadele yılına Önderlik, parti ve halk düzeyinde sağlanan büyük kazanımlar temelinde girildiğine işaret edilen açıklamada, şunlar ifade edildi: Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü hedefleyen ‘Tecride, Faşizme ve İşgale Son! Özgürlüğü sağlama Zamanı!’ direniş hamlemiz temelinde dört parça Kürdistan’da ve dünyanın dört bir yanında özgürlük eylemleri yükseliyor. Kahraman gerillamızın faşist-soykırımcı düşmanı kahreden vuruşları devam ediyor. Büyük zindan direnişçiliği her zaman olduğu gibi şimdi de ‘Özgürlük Zamanı’ hamlemize en büyük güç katan konumda. Kadınların, gençlerin ve tüm demokratik güçlerin özgürlük eylemleri sürekli büyüyüp yaygınlaşıyor. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü en kısa zamanda mutlaka sağlanacaktır.

Komplo tamamen yenilecek

Komploya karşı 23. mücadele yılına girişimiz işte bunlar temelindedir. Çok açık ki; 23. yılda her alandaki özgürlük eylemlerimiz daha çok gelişecek, komplo tamamen yenilecek, İmralı tecrit ve işkence sistemi yıkılacak, Önder Apo fiziki özgürlüğüne kavuşacaktır. Bu temelde de Kürdistan özgür, Türkiye ve Ortadoğu demokratik hale gelecektir.”  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.