Paşinyan istifa edeceğini açıkladı

Dünya Haberleri —

.

.

  • Ermenistan’da Karabağ savaşı ardından yaşanan siyasi kriz devam ederken, Başbakan Paşinyan, ülkede erken parlamento seçimine gidilmesi için nisan ayında istifa edeceğini duyurdu.

 

Karabağ’ın Azerbaycan tarafından ilhakı ardından siyasi kriz ile boğuşan Ermenistan’da Başbakan Nikol Paşinyan, haziran ayında yapılacak parlamento seçimleri için nisan ayında istifa edeceğini açıkladı. Paşinyan istifasının iktidardan gitmek için değil, erken seçimlerin yapılması için olduğunu  ve istifasından sonra 20 Haziran'da yapılacak erken parlamento seçimine kadar geçici olarak Başbakanlık görevini yürüteceğini belirtti.

Ermenistan’da Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan 25 Şubat’ta bazı üst düzey komutanlarla ortak bir bildiri yayımlamış ve Paşinyan'ı istifaya çağırmıştı. Çağrıyı “darbe girişimi” olarak değerlendiren Paşinyan, Gasparyan'ı görevden almak istemiş, fakat bu kararı Cumhurbaşkanı Sarkisyan tarafından veto edilmişti.

Karabağ’da yaşanan 43 günlük savaşın Azerbaycan işgali ile sonuçlanması nedeniyle Paşinyan hükümeti muhalefetin baskısı altında bulunuyor. Rusya’nın arabulucuğuyla imzalanan 10 Kasım anlaşması Ermenistan’ın önemli toprak kaybı yaşamasına neden olmuştu. Muhalifler, binlerce kişinin ölümüne ve göç etmesine neden olan savaş ardından yapılan ateşkes için, "Paşinyan ateşkese daha erkenden razı olsaydı, bu kadar büyük toprak kaybı yaşanmayacaktı" eleştirisini yaparak, süreçten Başbakanı sorumlu tutuyor.

ERİVAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.