Penguenlerin nüfusu azaldı

Toplum/Yaşam Haberleri —

Penguenler

Penguenler

  • Avustralyalı bilim insanları, Doğu Antarktika kıyılarındaki Adélie penguenlerinin sayılarında hızlı bir düşüş olduğunu kaydetti. Bilim insanları henüz bu düşüşün tam nedenini tespit edemediler.

Avustralyalı bilim insanları, Doğu Antarktika kıyılarındaki Adélie penguenlerinin sayılarında hızlı bir düşüş olduğunu kaydetti. Henüz bu düşüşün tam nedenini tespit edemeyen bilim insanları, bu durumu Antarktika'nın diğer bölgelerinde yaşayan kolonilerin iklim değişikliği ve insan baskısı nedeniyle yaşadığı düşüşe benzetiyor.

Avustralya Antarktika Departmanı’nın raporuna göre Adélie penguenlerinin popülasyonunda son on yılda yüzde 43’lük bir düşüş olduğunu ortaya koydu.

Bilim insanları 100 kilometrelik kıyı şeridi boyunca 52 adada üreyen yaklaşık 154 bin penguenin kaybının, uzun vadeli artışların ve istikrarlı nüfus eğilimlerinin olduğu Doğu Antarktika’daki diğer popülasyonlarla “tam bir tezat” oluşturduğunu belirtti.

Yeşil Gazete’nin haberine göre deniz kuşu ekolojistleri Dr. Louise Emmerson ve Dr. Colin Southwell, bu düşüşün, Antarktika Yarımadası’ndaki diğer Adélie penguen popülasyonlarındaki insan faaliyetleri nedeniyle dış baskılara maruz kalma, kaçak balıkçılık ve iklim değişikliği düşüşe benzer olduğunu söyledi. FRANKFURT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.