Phileleftheros yazdı: Öcalan’a 100 bin kartpostal

Dünya Haberleri —

Kıbrısın Phileleftheros gazetesi, Öcalan’a 100 bin kartpostal kampanyasını yazdı

Kıbrısın Phileleftheros gazetesi, Öcalan’a 100 bin kartpostal kampanyasını yazdı

  • Kıbrıs'ın en yüksek trajlı gazetesi Phileleftheros "Öcalan'a Özgürlük Kürt Sorununa Siyasi Çözüm" kampanyasına geniş yer verdi. 

Gazeteci Alekos Michaelides, Öcalan'a özgürlük kampanyasını köşesine taşıyarak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride yer verdi. Yazısında 10 Ekim’de uluslararası alanda başlatılan Öcalan kampanyasının dünyanın her yerinde ilgi gördüğünü belirten Michaelides, Türk devletinin  tecrit politikasını eleştirdi. “Mart 2021'den bu yana Öcalan ne ailesi ne de avukatları ile görüştürülmüyor. Bu konuda defalarca başvuru yapılmasına rağmen Türk devlet yetkililerinden bir yanıt alınamıyor” ifadelerine yer verdi. “Kıbrıs, tecridin sona erdirilmesi ve Öcalan'ın serbest bırakılmasına yönelik kampanyaya tam da Türk işgalinin 50. yılına denk gelen bu yılda katılabilir” çağrısında bulundu. 
"Öcalan'a 100 bin kartpostal" kampanyasına da dikkat çeken Michaelides, “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a binlerce kartpostal göndermek, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin kendisi, partiler, örgütler ve toplum açısından son derece önemli olacaktır. Bu Avrupa çapındaki Kürtlerin ısrarla talep ettiği barış sürecine ve siyasi çözüme desteğin açık bir sinyali olacaktır” dedi. 
Yazı hem gazete baskısında hem de dijital ortamda paylaşıldı. Yazının orjinaline şu adresten ulaşılabilir: https://www.philenews.com/apopsis/arthra-apo-f/article/1432712/100-000-kart-postal-gia-ton-otsalan/
LEFKOŞA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.