Polis baskınına tepki

  • HDP Kartal İlçe Örgütü, binalarının polisler tarafından basılmasını protesto etti. 

 

İl ve İlçe Örgütleri ile Eşbaşkanlar, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, siyasi partiler, Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) ve çok sayıda kişinin katıldığı açıklama öncesi İlçe binasının bulunduğu sokak yüzlerce polis ve zırhlı araçlarla kapatıldı. İlk olarak söz alan HDP’li Hüda Kaya, baskına tepki göstererek “İl ve ilçe binalarımıza saldıranlar sırtlaranı nereye dayıyor, çok iyi biliyoruz. Hukuku hiçe sayan, demokrasiyi yok eden bu zihniyetin ne yapmaya çalıştığını da çok iyi biliyoruz. Bizlerden çaldıklarıyla bize şov yapıyorlar ama bittiler, tükendiler” dedi.

Kürt halkının Newroz kutlamalarında iktidara güçlü bir yanıt verdiğini dile getiren Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu aymazlığın, hırsızlığın, saldırganlığın, bu kadar derin kötülüğün bir sonu olduğunu tarihten biliyoruz. Nasıl tarihin çöplüğüne gömüldüklerinden keşke ders çıkarabilseler. Newroz’la iktidara en büyük tokadı halkımız vurdu. İşte bunu hazmedemiyorlar. Onlar saldırdıkça zannetmesinler ki bu insanlar HDP’yi bırakacaklar. Göreceksiniz hangi seçim yasalarını getirirlerse getirsinler, AKP’nin de MHP’nin de yakında nasıl bir tabela partisine dönüştüğünü bu halk gösterecek.”

“İstanbul’da bunun payını aldılar, Türkiye’de de alacaklar” diyen Kaya, “Umudumuzu kaybetmiyoruz, gelecek bizimdir, barışındır, adaletindir, özgürlüğündür” dedi. 

Ardından basın metnini okuyan HDP Kartal İlçe Eşbaşkanı Aygül Sincar, saldırılarla HDP’nin toplum nezdinde illegalize edilmek istendiğine dikkat çekerek, “İlçemize hukuksuz bir şekilde girildi, sadece çalışan arkadaşlarımız varken, hiçbir ilçe yöneticimiz, eşbaşkanlarımız ve avukat olmadan 20’ye yakın polis içeriye girmiş ve asılsız iddialarla arama yapılmıştır. Dışarıda bekleyen arkadaşlarımıza da eşbaşkanların içeride olduğu yönünde yalan beyanda bulunmuşlardır” diye konuştu.  Sincar, saldırılara boyun eğmeyeceklerini, boşa çıkaracaklarını söyledi.   İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.