QSD Askeri Meclisleri: İşgal altındaki bölgeler özgürleştirilecek

  • Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) yıllık toplantısı askeri meclislerin tamamı ile YPG ve YPJ güçlerinin yanısıra Arap, Senadid, Süryani ve diğer hakların askeri meclislerinin katılımı ile başladı. Toplantıda konuşan QSD Genel Komutanı Mazlum Abdi, işgal altındaki bölgelerin özgürleştirileceğini söyledi.

 

Hesekê Genel Komutanlık merkezinde dün başlayan toplantıda DAİŞ karşıtı Uluslararası Koalisyonu’nun Genel Komutanı Paul Calvert ile Kürt Ulusal Birliği Partileri (PYNK), Demokratik Suriye Meclisi (MSD), Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Kongra-Star, Süryani Kadınlar Birliği, Suriye Kadınlar Birliği, din alimleri, şehit aileleri ve Arap aşiretlerinin de olduğu geniş bir katılım gözlendi.

Toplantı QSD Genel Komutanı Mazlum Abdi’nin açılış konuşması ile başladı. Abdi, Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını sürdürdüğünü, işgal altındaki Efrîn, Serêkanîyê ve Girê Spî’de insanlığa insanlık suçu işlendiğine dikkat çekti.

Abdi, sözkonusu bölgelerin işgal altında bırakılmayacağını belirterek, ulusları güçler, koalisyon ve BM’ye bu konuda sessizliklerini bozmaya çağırdı.

Mazlum Abdi, DAİŞ’e karşı mücadelelerinin aralıksız bir şekilde devam edeceğini vurgularken, dünyayı DAİŞ belasından kurtarmaya kararlı olduklarını ancak Türkiye başta olmak üzere birçok gücün DAİŞ’e destek vererek bitmesini engellediğini kaydetti.

Uluslararası Koalisyon Komutanı Paul Calvert ise DAİŞ’e karşı mücadelede QSD ile olan ilişkilerini ve desteklerini sürdüreceklerini ifade etti.  HESEKÊ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.