QSD Türk devletini uyardı

  • Türk devletinin Eyn İsa’da bir baba ve üç çocuğunu katletmesi ardından Türk devletini uyaran QSD, “Türk devleti savaş suçu işliyor. Özsavunma dahilinde halkı ve bölgemizi korumak hakkımızdır” dedi. QSD, Rusya ve ABD’yi imzalanan anlaşmaları yerine getirmesi çağrısında bulundu.

 

İşgalci Türk devleti 4 Ağustos günü sabah saatlerinde Eyn İsa’nın doğusundaki Sefawiyê köyünde bir evi bombaladı. Saldırıda 54 yaşındaki baba Zêdan El İsa ile çocukları Ziyad (12), Mûne ve Hûda yaşamını yitirdi. Aynı saldırıda anne ve diğer çocuklar da yaralandı. Yaralanan aile Reqa’daki bir hastaneye sevk edildi. Katliama ilişkin yazılı açıklama yapan Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Genel Komutanlığı, Türk devletini uyardı ve bu devletle Suriye konusunda anlaşmalar yapan ABD ve Rusya’yı işlenen suçlara engel olmaya çağırdı.

Yerleşim yerleri hedef alınıyor

Türk devletinin defalarca savaş suçu işlediğinin altını çizen QSD, “İşgalci Türk devleti Kuzey-Doğu Suriye halkına yönelik tekrardan savaş suçu işledi. İşgalci Türk devletine ait tanklar sivil yerleşim yerleri olan Eyn Îsa kırsalını ve Girê Spîli göçmenleri hedef aldı. Bombardıman sonucu Sefawiyê köyünde yaşayan baba ve 3 çocuğu şehit düştü. İşgalci Türk devleti işlediği vahşice suçlarla Suriye bölgesini işgal etmek, savaş çıkarmak ve halkı göç ettirmekte ısrarcı olduğunu gösteriyor. Bu nedenle Türk devleti, başta Rusya ve ABD olmak üzere bölge devletleriyle daha önce yapılan anlaşmaları ihlal etmektedir” vurgusu yaptı.

İnsan haklarına çağrı

Uluslararası kurumlara çağrı yapan QSD, ”Katliama uğrayan aile ve halkımıza baş sağlığı diliyor, işgalci Türk devleti tarafından yapılan katliamı kınıyoruz. Bölgede garantör güç olan Rusya, işgalci Türk devletinin işlediği suçlar önünde engel olmasına davet ediyoruz. Öz savunma çerçevesinde halkı ve bölgelerimizi saldırılardan korumak hakkımızdır. Uluslararası toplumu ve uluslararası insan hakları kuruluşlarını, işgalci Türk devleti ve çetelerinin yaptığı hak ihlallerini araştırmaya ve suçluların uluslararası mahkemelere teslim etmeye çağırıyoruz” dedi.  HABER MERKEZİ

 

Türk devleti okulu bombaladı

İşgalci Türk devleti önceki gün, Zirgan ilçesine bağlı Til El Werd köyündeki bir okulu bombaladı. Yerel kaynakların aktarımlarına göre, Türk ordusu Til El Werd köyündeki okulu ağır silahlarla bombaladı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.