Rojava 8 Mart’a hazır

Kadın Haberleri —

.

.

  • Kuzey Doğu Suriye’deki kadın örgütleri, Leyla Agirî’den Seda Feysel El-Hermes’e direnişçi kadınların anısına gerçekleştirecekleri bu yılki 8 Mart etkinliklerinde işgalci güçlerden hesap soracaklarını duyurdu. 

QAMIŞLO

 Kuzey Doğu Suriye Kadın örgütleri, Qamişlo’da bulunan Okuma Parkı'nda basın açıklaması yaparak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında yapacakları etkinlikleri açıkladı.

Kongra Star, Kuzey Doğu Suriye Kadın Meclisi, Özerk Yönetim Kadın Koordinasyonu, Suriye Kadın Meclisi, Demokratik Birlik Partisi Kadın Meclisi, Süryani Kadın Birliği, Suriye Gelecek Partisi Kadın Bürosu, Demokratik Toplum Kongresi Kadın Ofisi, Suriye Demokratik Meclisi Kadın Bürosu, Hilala Zerîn Hareketi ve sivil toplum kuruluşlarından kadın temsilcilerin hazır bulunduğu ortak basın açıklaması metnini, Kongra Star üyesi Bêrîvan Yunis okudu.

Bêrîvan, kadın örgütleri olarak erkek egemenliğine, şiddet ve zulmüne karşı yükselen direnişleri temelinde alanlarda olacaklarını, özelde işgalci güçlerden hesap soracaklarını söyledi. 

Dolu dolu 8 Mart

Açıklamaya göre Rojavalı kadınlar, bu yıl ‘Mücadelemiz Kadın Devriminin Teminatıdır’ sloganıyla alanlara çıkacak. Etkinlikler, bu yıl şehit düşen direnişçi kadınlardan olan Zehra Berkel, Hebûn Mele Xelîl, Emîna Weysî, Leyla Agirî, Seda Feysel El-Hermes, Hind Letif El-Xidir ve Til Rifat şehitlerine adanacak.

Buna göre eylemler 23 Şubat’tan 8 Mart’a kadar  Kuzey Doğu Suriye’nin tüm kent, ilçe, belde ve köylerinde yöresel kıyafetler giyilerek seminerler, şehir turları, kitlesel yürüyüş ve mitingler, bildiri ve broşür dağıtımı, mülteci kampı ziyaretleri, film gösterimleri ve kültürel etkinlikler şeklinde karşılanacak. Ayrıca 1-2 Mart tarihlerinde Qamişlo’da Kadın Festivali düzenlenecek.

Bu süre içerisinde Kuzey Doğu Suriye’de işlenen savaş suçlarından sorumlu görülen Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yargılanması talebiyle başlatılan imza kampanyası için çalışmalar sürdürülecek. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.