Rojava hava savunma sistemi istiyor

.

.

  • Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Türk devletinin yanı sıra İran taşeronlarının da son dönemde artan saldırıları nedeniyle ABD'den hava savunma sistemi istedi.

QSD Genel Komutanı Mazlum Ebdî, Reuters’ten Maya Gebeily’e yaptığı açıklamada, Türk hava saldırılarının ardından İran destekli grupların insansız hava araçlarıyla Komando Akademisi’ne düzenlediği saldırıyı, "tehlikeli bir gelişme" olarak nitelendirdi. Ebdî, Rojava'da teknik kabiliyetlere ve hava savunma sistemlerinin takviyesine ihtiyaç duyduklarını söyledi. ABD tarafının, bu tür saldırıları önlemeye çalışacağını ve çaba göstereceğini teyit ettiğini belirten Ebdî, ABD'nin bölgedeki askerlerini geri çekeceği söylentileriyle ilgili olarak da ABD Dışişleri Bakanlığı, Beyaz Saray ve Pentagon'dan bölgedeki misyonun devam ettirileceğine dair güvence aldıklarını ifade etti. Ebdî, ”Ancak geri çekilme gelecekte mümkün. Açıkçası Amerikan birliklerinin burada sonsuza dek kalmasını bekleyemeyiz. Bu imkansız" dedi.

ABD askerlerinin bölgeden çekilmesinin QSD’ye yönelik İran destekli gruplar, DAİŞ ve Türkiye'den gelen tehditleri katlayacağı uyarısında da bulunan Ebdî, "Amerikan birlikleri koşullara bağlı olarak çekilecek olursa doğal olarak biz de halkımızın çıkarlarını ve bölgenin düzenini göz önünde bulunduran planlara yöneleceğiz" diye konuştu. Bu planların Suriye ordusuyla uzun vadeli bir iş birliğini içermediğine vurgu yapan Ebdî, Suriye ordusunun DAİŞ’e karşı savunma kapasitesinin bulunmadığını kaydetti.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.