Rojava’ya topçu saldırısı

  • Kuzey-Doğu Suriye’nin bir bölümü işgal altında tutan Türk devleti, dün Şehba, Minbic ve Kobanê hattında yoğun keşif hareketliğiyle birlikte ilk kez Kobanê merkezine de top atışı yaptı. 

Kuzey-Doğu Suriye’nin haber ajansı olan Ajansa Nûçeyan a Hawar’ın (ANHA) resmi sayfasında paylaştığı tek cümlelilk ve yeterli bilgi içermeyen haberlerine göre; Türk ordusu, dün bir saat arayla iki defa Kobanê merkezine top attı. Kaniya Kurdan ve 48. Cadde’de bulunan ve dükkanlara isabet etmesi sonucu  Fîras Mihemed ve Ferhad Mihemed Hesen adlı yurttaşlar yaralandı. Türk devletine ait SİHA’lar dün aralıklarla Kobanê üzerinde hareket halindeydi.

Minbic’de SİHA hareketliliği

Minbic Askeri Meclisi Basın İrtibat Merkezi, işgalci Türk devletine ait bir SİHA’nın dün öğle saatlerinde Minbic’in kuzeyindeki Ewn Dadat ve Ereb Hesen köylerinde dolaştığını duyurdu.

Şera ve Şehba’ya 110 obüs

İşgalci Türk devleti, Şera’ya bağlı Til Ajar, Alqemiyê, Meştel ve Merenaz köylerin bombaladı. Köylere dün öğle saatlerine kadar 40 obüs topu düştü. Aynı zamanda Şehba Kantonu’na bağlı Eyn Deqnê, Bêlûniyê, Şêx Îsa ve Semûqa köyleri ile Şehba Barajı bombalandı. Bu alanlara da 70 obüs topunun düştüğü kaydedildi.   HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.