Rojava’yı görmeyenler sahtekardır

Hacı Kadah - Yusuf İnal

Hacı Kadah - Yusuf İnal

  • Kürt din alimleri, Rojava'da günlerdir fabrikalar, elektrik santralleri, buğday siloları, okulların bombalandığını görmek istemeyip ses çıkarmayanların, hem sahtekar hem de katliama ortak olduklarını söyledi.

YILMAZ KAYA - AMED

 

Kapatılan Din Alimleri Derneği yöneticilerinden Hacı Kadah, “Beni öldürüyorsun, mezarlarımı tahrip ediyorsun, dilimi yasaklıyorsun, katliam yapıyorsun. ’Müslümanız, kardeşiz' diyorsun. Hayır, sen kardeşim değilsin” dedi.

İsrail-HAMAS savaşının başlamasıyla Türkiye ve Kuzey Kurdistan’da da HAMAS’a destek gösterileri yapılmaya başlandı. Kefen giyerek, meydanlara çıkararak, araç konvoyları oluşturarak İsrail'i protesto edenlerin başında ise Hizbulkontra olarak bilinen yapının iktidar korumasındaki partisi olan Hüda Par geliyor.

Zulüm kimden gelirse gelsin

Gazetemize konuşan KHK ile kapatılan Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (DİAYDER) kurucularından Mele Yusuf İnal, Kurdistan'ın her parçasında zulüm yaşandığını ama buna sessiz kalındığını söyledi. "Zulmü kim yaparsa yapsın Müslümanlar olarak bunun karşısında olmanız gerekir" diyen Mele Yusuf, "Arap, Türk, Kürt, Hristiyan, HAMAS, İsrail, kim zulmü yaparsa bunun karşısındayız. HAMAS-İsrail savaşına karşı çıkabilirsiniz ama Kurdistan her gün bombalanıyor. Buna neden ses çıkarmıyorlar. Hem kendilerine Müslüman diyorlar hem de bırakın Kürtlere yönelik katliamlara karşı çıkmayı, buna destek veriyorlar. Filistin için sokaklara, meydanlar çıkıyorlar, cihat çağrısı yapıyorlar. Peki Rojava'da, Başûr’de öldürülenler Müslüman değil mi? Buna neden sessiz kalıyorsunuz, iktidarın yaptığı katliamı neden kınamıyorsunuz?” diye sordu.

Halkımız oyunlara gelmesin

Filistinlilerin hakları olduğunu ve bunun icin mücadele ettiklerini belirten Mele Yusuf, "Biz önce kendi hakkımıza sahip çıkalım. Yanı başında Müslüman kardeşi öldürülürken buna ses çıkarmayanların şimdi yaptıkları cihat çağrıları ucuzdan kahramanlıktır. Halkımız bu oyunlara gelmesin. Kürtler Filistin icin az canını vermedi ama bakıyorsunuz yıllardır Kürtler katledilirken Filistin'den tek bir ses çıkmadı. TC ile iş birliği yapan Filistin sessiz kaldı, TC ile iş birliği yapan İsrail sessiz kaldı. Biz her türlü zulmün karşısındayız. Kadınlar ölmesin, cocuklar ölmesin, evler yıkılmasın, camiler, sinagoglar yıkılmasın. Kurdistan her gün bombalanıyor. İsrail'e karşı cihat davası yapanlar Rojava'yı görmüyor. Orada da her gün bombardımanlarda öldürülenler Müslüman" dedi.

Sahtekarlığın büyüğü

Kapatılan Din Alimleri Derneği yöneticilerinden Hacı Kadah da cihat çağrısı yapanların sahtekarlığın büyüğünü yaptıklarını söyledi. Kadah, "Müslüman kişi, mazlumun yanında, zalimin karşısında olmalı ama bu her yerde olmalı. Sadece Filistin ya da başka bir yer için değil. Kefen giyip protesto yapanlar, yanı başlarında olan katliamı görmüyorlar mı? Irak'ta, Rojava'da katliam yapanı görmüyorlar mı? Siz buna karşı çıkmıyorsanız, İslamiyet’i ağzınıza almayın. Hüda Par meydanlara çıkıyor. Kefen giyip protesto yapıyorlar. Meclis’te temsil ediliyorlar. Samimi iseler önce bu haksızlığa, bu zulme önce karşı çıksınlar” dedi.

Hayır, sen kardeşim değilsin

Rojava’ya yönelik saldırılara dikkat çekerek, “Rojava her gün bombalanıyor. Elektrik santrallerine, buğday silolarına, petrol kuyularına, eğitim kurumlarına, yaşam alanlarına saldırıyorlar. Silahlı-silahsız ayrımı yapmadan. Çocuk, sivil, kadın ayrımı yapmadan insanlar öldürülüyor” diyen Kadah, şu mesajı verdi: “Bu katliamlar için meydanlara çıkıp bunu protesto etmiyorlar ise İslam’ı kendilerine alet yapmasınlar. Bu, küfürdür. İslam bunu kabul etmez. 'Müslümanız, kardeşiz' diyorlar. Hayır sen kardeşim değilsin. Beni öldürüyorsun, mezarlarımı tahrip ediyorsun, dilimi yasaklıyorsun, katliam yapıyorsun. Bunu yapanlara ses çıkarmıyorsan ve onunla beraber isen sen de onlardansın demektir.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.