Saarbrücken’de 4 Nisan heyecanı

Kadın Haberleri —

4 Nisan/Saarbrücken

4 Nisan/Saarbrücken

  • Almanya’nın Saarland eyaletinde Saarland Kürt toplumu bünyesinde kültürel çalışmalar yürüten Zaroken Rojê, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 75’inci yaşını kutladı.

ARJÎN NÛJÎN/SAARBRÜCKEN

Almanya’nın Saarland eyaletinde Saarland Kürt toplumu bünyesinde kültürel çalışmalar yürüten Zaroken Rojê, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 75’inci yaşını kutladı.

Çok sayıda Kurdistanlının katıldığı kutlamada, Öcalan’ın Ortadoğu’da halklar için bir ışık olduğu, felsefesi ve fikriyle tüm Ortadoğu’yu aydınlattığı dile getirildi. Stranên Zarokên Rojê adlı, çocuk grubu şarkılar ve marşlar söyledi, folklor gösterisi sundu. Etkinliğin sonunda “Bê serok jiyan nabe”, “bijî Serok Apo” sloganları eşliğinde pastalar kesildi.

 

* * *

4 Nisan ve PJAK için kutlama

Londra KCC binasında Öcalan’ın doğum günü ve Kürdistan Özgür Yaşam Partisi’nin (PJAK) kuruluş yıl dönümü kutlandı. PJAK İngiltere Temsilciliği tarafından organize edilen etkinliğe, PJAK Avrupa Sözcüsü Maryam Fathi, Tewgera Azadi üyesi Şiwan Aware ve Beluci Partisi İngiltere Temsilcisi Mehrab Sarjavi ile çok sayıda kişi katıldı.

Seminer biçiminde gerçekleşen etkinlikte söz alan PJAK Avrupa Sözcüsü Maryam Fatih, “İran’da “Jin Jiyan Azadî şiarı ile devrime yürüyoruz. Bizler özgür bir Kürdistan’ın inşasının kadın devrimi ile gerçekleşeceğine inanıyoruz” dedi. Mehrab Sarjav ise Beluciler ve Kürtlerin İran’da nasıl ortak bir mücadele yürüttüklerini söyledi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.