Şair, devrimci ve komutan Ella ölümsüzleşti

Kadın Haberleri —

KERIMA LORENA TARIMAN-ELLA

KERIMA LORENA TARIMAN-ELLA

  • NPA gerillası, bir şair, yazar, sanatçı, devrimci, parti öncüsü ve komutanı Kerima Lorena Tariman’ın (Ella) 20 Ağustos Cuma günü Filipinler ordusuyla girdiği çatışmada yaşamını yitirdiği duyuruldu.

 

Filipinler Komünist Partisi’ne (CPP) bağlı Yeni Halk Ordusu (NPA) gerillası şair Kerima Lorena Tariman’ın (Ella)  Filipinler ordusu ile yaşanan çatışmada yaşamını yitirdiği açıklandı.
Filipinler Komünist Partisi, Tariman’ın ölümünü sitesinden duyururken, yaşanan çatışmaya ilişkin kimi bilgiler de paylaştı.

Yapılan bilgilendirmeye göre, 20 Ağustos 2021 günü sabah saatlerinde Silay kentinde, 79. IB’den birlikler ile yaklaşık 10 NPA üyesi arasındaki çatışma çıktı. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre 35 dakika süren çatışmalarda Tariman hayatını kaybetti.

Tariman, RJPC-NPA’nın (Roselyn Jean Pelle Komutanlığı-Yeni Halk Ordusu) önde gelen parti kadrosu ve komutanlarındandı. O, Negros Adası halkının ölüm-kalım mücadelesinde halka ve devrime hizmet için canını verdi. 

Devrimci davaya bağlılığımız çelikleşti
Filipinler Komünist Partisi sitesinden yaptığı açıklamada şöyle devam etti: “Negros’taki Kızıl komutanlar ve savaşçılar, zamanımızın yeni kahramanları olan yoldaşlarımızın fedakarlığından ilham alıyor. Yoldaşların ölümsüzleşmesi, devrimci davaya bağlılığımızı çelikleştirmeyi ve devrimci zafere kadar onların bitmemiş görevlerini korkusuzca üstlenmemizi hatırlatan bir fedakarlıktır.”

Kızımla gurur duyurum
Üniversitede sosyalistlerin çıkardığı Filipin Collegian’ın eski yazı işleri müdürü olan Tariman 42 yaşındaydı. Babası yazar Pablo Tariman ise kızının ölümünün ardından sosyal medya hesabından kızının yazdığı şiirleri paylaşarak “Kızımla gurur duyuyorum” dedi.

HABER MERKEZİ
 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.