Sanatçı Hecî Karakaş gözaltına alındı

Abdullah Karakaş (Hecî)

Abdullah Karakaş (Hecî)

  • Kürt müziğinin önemli gruplarından Koma Azad'ın kurucu üyelerinden bağlama virtüözü Abdullah Karakaş (Hecî), bu sabah Amed’deki evine yapılan baskında gözaltına alındı.

Abdullah Karakaş'ın gözaltına alındığını sosyal medya hesabından duyuran sanatçı Engin Derya, "Hecî, bu sabah yapılan ev baskınında TEM şube tarafından gözaltına alınmıştır. Kürt müziğinde kıymetli yeri olan Hecî arkadaşımızın bir an önce bırakılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Gazetemize bilgi veren Engin Derya "Arkadaşımızın evine TEM şube ekipleri tarafından sabah saat 06.00 civarında baskın yapılıyor. Ardından saat 07.00 civarında savcının da eve gelmesiyle birlikte arkadaşımızın evi detaylı olarak aranıyor. Arama saat 09.00'a kadar sürüyor. Arama sonucunda arkadaşımızın müzikal çalışmalarını kaydettiği CD'ler, eski kasetler, hard disk ve bazı kitaplarına el konuluyor" dedi. 

Gözaltı gerekçesi hakkında henüz bir şey öğrenilmeyen Abdullah Karakaş, Kürt müziğine senelerdir verdiği emekle bilinen, halkın hafızasında yer edinmiş birçok eserde imzası bulunan sanatçılardan. Koma Azad’ın ilk üyelerinden olan Karakaş, başta Mezopotamya Kültür Merkezi ve Dicle Fırat Kültür Merkezi olmak üzere birçok kurum ve merkezde sanat faaliyetlerinde bulundu. Karakaş ayrıca Kürdistan'ın en iyi bağlama virtüözlerinden biri olarak da biliniyor. HABER MERKEZİ 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.