Şarkılar Öcalan için

Kültür/Sanat Haberleri —

Lahr Belediyesi 10. Kültür Festivali

Lahr Belediyesi 10. Kültür Festivali

  • Almanya’nın Lahr kentinde belediye tarafından düzenlenen 10. Kültür Festivali’ne Kürtler de müzikleri, renkleri ve yemekleriyle renk kattı.

Kent merkezindeki festivalde yaklaşık 30 grup sahne alırken, farklı halklardan müzik ve dans grupları beğeni topladı. Festivalde 40’a yakın halk ve inanç kendi kültürlerini tanıtırken; Kürtler, Êzîdî, Asuri-Süryaniler, Aleviler de açtıkları standlarla festivalde yerini aldı. Yöresel yemekler büyük ilgi topladı. Etkinlikte iki Kürt grubu da sahne aldı. Sanatçı Hozan Axîn ve grubu şarkılarını Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için seslendirdiklerini belirterek, “Azadiyê Digerim” parçalarını seslendirdi. Ayrıca “Hernepeş” marşı ile Çav Bella’yı da Kürtçe seslendirdi. Sanatçılar Nirov Muhammed ve Mesud Omar’ın yer aldığı Kurdo grubunun seslendirdiği Kürtçe hareketli parçalar eşliğinde festivale katılan farklı halklardan insanlar birlikte halay çekti.

2003 yılından bu yana iki yılda bir düzenlenen festivale Demokratik Kürt Toplum Merkezi, Offenburg Alevi Kültür Merkezi, Hevîdar Êzîdîler kurumu lie Asuru ve Süryaniler de düzenli katılıyor. LAHR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.