Savaş suçlarına devam

❏

  • Türk ordusu, yasaklı patlayıcılar, kimyasal gaz ve patlayıcı yüklü dronlarla saldırarak savaş suçları işlemeye devam ediyor. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

* Türk ordusu, 1, 2 ve 3 Aralık’ta Metîna’nın Girê Çarçel Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini 5 kez patlayıcı yüklü dron, 1 kez kimyasal gaz ve 2 kez de yasaklı patlayıcılarlae bombaladı.

* Metîna’nın Girê Ortê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri, 2 Aralık saat 14.00’te  2 kez kimyasal gaz ve 2 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

* Şehîd Delîl Batı Zap’ın Girê FM Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri, 4 Aralık’ta 1 kez yasaklı patlayıcılarla bombalandı.

* Şehîd Delîl Batı Zap’ın Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri, 3 ve 4 Aralık’ta 18 kez patlayıcı yüklü dronlarla bombalandı.

* Zap’ın Şehîd Diyar savaş mevzisi, 3 Aralık’ta 1 kez patlayıcı yüklü dronla bombalandı.

* Türk savaş uçakları, 1, 2, 3 Aralık’ta Garê’nin Deşta Kafya Alanı’nı 2 kez; Xakurkê’nin Xinêra Jor, Ava Lolanê, Goşînê alanlarını 5 kez; Metîna’nın Gundê Dergelê Alanı’nı 2 kez bombaladı.

* Saldırı helikopterleri ise 2, 3 ve 4 Aralık’ta Zap ve Xakurkê bölgelerini bombaladı.

* Zap, Şehîd Delîl Batı Zap, Metîna ve Xakurkê bölgelerine top atışları da devam etti. BEHDÎNAN

 

*****

Bir yurttaş katledildi

Dihok’a bağlı Bamernê nahiyesine dönük bombardımanda bir kişi katledildi. 

Rojnews'in haberine göre; Türkiye'ye ait savaş uçakları sabah saatlerinde Dihok’a bağlı Bamernê nahiyesini bombaladı. Saldırıda Ali Cemil adlı yurttaş yaşamını yitirdi. Bir kişi de yaralandı. Bir kişinin ise kayıp olduğu belirtiliyor.

Yaşamını yitiren Cemil'in Batufa nahiyesi nüfusuna kayıtlı olduğu aktarıldı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.