Savcı için Aktar’a kamu davası

Avukat Mehmet Emin Aktar
- Avukat Mehmet Emin Aktar, ofisinde yapılan aramalar sırasında yaşanan usulsüzlüklere dair hazırlanan tutanağı paylaştığı için yargılanacak.
Açık tanık Ümit Akbıyık’ın ifadeleri üzerine 25 Nisan’da başlatılan gözaltılar kapsamında Aktar’ın ortağı olan avukat Resul Temur’un odası da basılıp arama yapılmıştı. Aktar, polis araması sırasında yaşanan usulsüzlüklere dair tutanağı sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Söz konusu tutanakta savcının isminin yer alması suçlama konusu yapıldı ve Aktar hakkında kamu davası açıldı.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Cumhuriyet Savcısı Mehmet K.’nin isminin yer aldığı tutanağı, sanal medya hesabından “Diyarbakır merkezli siyasal operasyonda suçlama nedenlerinden biri avukatlık yapmak. Meslektaşımız Resul Temur ağırlıklı olarak basın davalarına bakan bir avukat. Mesleki faaliyetlerinde kullandığı tüm dijital materyalleri ile bütün dava dosyalarına el konuldu. Soruşturmanın tamamen hukuka aykırı olduğuna ve öyle yürütüldüğüne ilişkin baro temsilcisinin de bulunduğu avukatlar tarafından tutanak bunu belgelemektedir” yorumuyla paylaştığı belirtildi.
İddianamede, Aktar’ın paylaşımıyla savcıyı hedef gösterdiği iddia edildi. İddianamede, Aktar’ın paylaşımın, soruşturmanın kapsamı, paylaşımın içeriği ve paylaşımın yapılış şekli dikkate alındığında kamuoyunu bilgilendirme amacı dışına çıkıldığı ileri sürülerek, “Terör örgütüne yönelik bir soruşturmada görevli Cumhuriyet Savcısının açık kimlik bilgilerini açıkça yayınlamak suretiyle hedef gösterdiği” ifadelerine yer verildi.
Aktar’ın üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasının istendiği iddianame, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İlk duruşma, 14 Aralık’ta görülecek. AMED















