Şengal, Menal Mêrdîn'i uğurladı

Menal Mêrdîn'in cenazesi

Menal Mêrdîn'in cenazesi

  • Suikast sonucu şehit düşen Menal Mêrdîn, Şengal’de kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Suikast sonucu şehit düşen Menal Mêrdîn, Şengal’de kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şengal’in Tilêzer nahiyesinde 2 Ocak’ta Türkiye ve KDP ortaklığında gerçekleştirilen suikastla şehit edilen Menal Mêrdîn’in cenazesi, önceki gün Xanesor Hastanesi’nden yüzlerce araçlık konvoyla Şehîd Dilgeş ve Şehîd Berxwedan Şehitliğine getirildi. Şehitlikteki cenaze törenine yüzlerce Şengalli, kanaat önderi ve Özerk Yönetim kurumları temsilcileri katıldı.

Cenaze töreninde Menal Mêrdîn’in ailesinin görüntülü mesajı dinletildi. Aile, mesajında Kürt halkına baş sağlığı dileklerinde bulunarak, “Menal, şehit düştüğü günden bu yana Êzîdî halkı ayaktadır. Tüm Şengal halkına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Zira Şengal halkı bu olayın açığa çıkarılması için mücadelesini sürdürüyor” dedi.

 

Şehit aileleri adına konuşan Hemed Bişar ise şunları söyledi: “Paris şehitleri ve Menal Mêrdîn şahsında tüm şehitleri anıyoruz. Şehit Menal, yıllarca Kurdistan halkı için mücadele etti. Son olarak 3 Ağustos Fermanı’nın ardından yönünü Şengal’e çevirdi.”

TAJÊ adına konuşan Xoxê Cindî de cenaze merasiminde duygularını şu sözlerle ifade etti: “Şehit aileleri ve anneleri olarak bu halka hizmet edenlerin şehadetinden büyük üzüntü duyuyoruz. Öte yandan bugün halkımızın büyük bir kitle ile şehidini sahiplenmiş olmasından onur duyuyoruz. Şengal, ruhunu satanların yurdu değildir. Şengal, ser verip sır vermeyenlerin yurdudur.”

Şengal Demokratik Özerk Yönetimi Eşbaşkan Yardımcısı Hisên Sadon da söz alarak şunları söyledi: “Êzîdî toplumu olarak bu yükü omuzlamamız gerekiyor. Şehit Menal’in bilgisiyle bu topluma aktardıklarını anlatmak mümkün değil. Onun bizlere anlattıklarını bizler pratikte hayata geçireceğiz. Özgür ve özerk Şengal’i şehitlerin emekleri sayesinde inşa edeceğiz. Hiçbir güç bizi bu yoldan alıkoyamaz.” ŞENGAL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.