Şenyaşar’a CHP ve ESP’den ziyaret

.

.

  • Şenyaşar Ailesi’nin sürdürdüğü Adalet Nöbeti’ni ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “Bu dosyanın üzerinde siyasi bir el var” dedi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart’ta “adalet” talebiyle başlattığı Adalet Nöbeti’ne destek ziyaretleri devam ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP Urfa Milletvekili Aziz Aydınlık ve berberlerindeki CHP’li heyet “Şenyaşar ailesi adalet köşesi”nde nöbetlerini sürdüren aileyi ziyaret etti.

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesiyle aileyi ziyaret ettiklerini belirterek, selamını iletti. Sabah saatlerinde Elazığ Cezaevi’nde tutuklu bulunan Fadıl Şenyaşar’ı ziyaret ettiğini belirten Karaca, onun isteği üzerine yerine anne Emine Şenyaşar’ın elini öptü. Kendisinin bir hukukçu olduğunu hatırlatan Karaca, “2018’de genel seçimler öncesi yaşanan menfur olay sonrasında adalet, hukuk yok sayıldı” dedi.
Dükkanda yaşanan olay sonrasında yaralıların hastaneye sevki ve hastanede yaşanan olayların birbirine bağlı suçlar olduğunu belirten Karaca, bu suçların ayrı ayrı yargılanmasının adaletin tecelli ettirilmemesi demek olduğunun altını çizdi. Karaca, “Yapılan yargılamada Fadıl Şenyaşar 37 yıl ceza aldı. Talepler değerlendirilmedi. Deliller toplanmadı. Delillerin toplanmasına ilişkin her müracaat anında reddedildi ve apar topar bir yargılama ile bir hukukçu olarak söylüyorum ‘Meşru müdafaanın’ tüm koşullarının oluşmuş olmasına rağmen beraat etmesi gereken bir kişi, 37 yıl gibi bir ceza ile karşı karşıya bırakıldı” diye konuştu.

Adalet Bakanı’na sorular
Toplum vicdanında adalet ve hukuka olan güvenin giderek azalmasının herkesi kaygılandırdığını ifade eden Karaca, devamında şunları söyledi: “CHP olarak öncelikle Adalet Bakanı’na ve dosyaya bakan savcılara sormak istiyorum. Üç yıldır bu dosyada kaç kişi tanık-sanık olarak dinlendi? Kaç kişinin yakalanmasına karar verildi? Dosyada üç yıldır neden gizlilik kararı var? Dosya üç yıldır neden sonuçlandırılıp mahkemeye davası açılmadı? Bu soruların yanıtı aslında hepimizce malumdur. Bu dosyanın bu olayın üzerinde bir siyasi el var. Bu dosyanın ortaya çıkması, delillerin aydınlanması eğer hala üç yıllık gizlilik süresince karartılmamış bir delil kalmış ise gerçeğin, adaletin vicdanlarda ve hukukta sağlanması için o delillerin ortaya dökülmesi, davanın yargılamanın başlamasını birileri neden engelliyor. Yoksa kendilerine de uzanan deliller mi var? Bunları biz biliyoruz. ben bu dosyayı Adalet Bakanı’na soruyorum ve yanıtını da bekliyorum.”
Anne Emine Şenyaşar da saldırıdan bu yana yaşadıklarını heyete aktardı. Adalet Nöbeti boyunca karşı kaşıya kaldıkları engellemelere değinen Şenyaşar, adalet mücadelesine devam edeceklerini vurguladı.
Heyet aile ile bir süre nöbet tuttuktan sonra alandan ayrıldı.

ESP: Bu çığlık bizim
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eşbaşkanı Şahin Tümüklü de aileyi ziyaret etti. Tümüklü, bu coğrafyada adalet mücadelesini sürdürmenin önemine dikkat çekti. Tümüklü, “Bir ailenin nasıl katledildiğini ve mücadelelerinin üstünün nasıl kapatılmak istendiğini görüyoruz. Ailenin çağrısı bir direniş çağrısı. Bize düşen Şenyaşar Ailesi’nin çığlığına ses olmak. Her yerde bu çığlığı haykırmak bizim görevimiz. Bu direnişi her yere yaymak için elimizden geleni yapacağız. Bu çığlık bizim çığlığımız.” 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.