Sesi duyulmasın diye

Yurt Dışı Haberleri —

İtalyan siyasetçi ve Sosyal Dayanışma Eski Bakanı Paolo Ferrero

İtalyan siyasetçi ve Sosyal Dayanışma Eski Bakanı Paolo Ferrero

  • Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın devrimci bir filozof, entellektüel ve kapitalizimden çıkış yolunu gösteren bir önder olduğunu söyleyen Paolo Ferrero, “Türk devleti tecritle Öcalan’ın fikirlerini öldürmek istiyor” dedi.

25. yıldan beri İmralı’da tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan üç yıldan beri haber alınamıyor. Mutlak iletişimsizlik haline (incommunicado) tabi tutulan Abdullah Öcalan’ın avukat ve aile görüş hakkı tamamen elinden alınmış durumda. Kürt halkının dostlarının 10 Ekim’de başlattıkları “Abdullah Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa siyasi çözüm” tecrit rejimine karşı küresel bir hamle devam ediyor.

İtalyan siyasetçi ve Sosyal Dayanışma Eski Bakanı Paolo Ferrero, İmralı tecridi ile kapitalizimden çıkış yolunu gösteren Rêber Apo’nun fikirlerinin öldürülmeye çalışıldığını söyledi.

Tecrit fikirlerinin öldürülmesi içindir

İmralı tecridini tamamen bir hukuksuzluk olarak nitelendiren Eski Bakan Paolo Ferrero, Türk devletinin tecrit ile Abdullah Öcalan’ın fikirlerini öldürmeye çalıştığını ifade etti. Ferrero, “Bence tecridin nedeni çok açık. Abdullah Öcalan önde gelen bir Kürt düşünür, entelektüel, filozof ve devrimcidir. Türk devleti tecritle Öcalan’ın fikirlerini öldürmek istiyor” dedi.

Faşist yönetmeler aynı

Türk devletinin Abdullah Öcalan’a dönük uyguladığı tecridin, dönemin İtalyan faşist lideri Mussolini iktidarının İtalyan yazar, teorisyen ve devrimci lider Antonio Gramsci’ye dönük yaptığı uygulamalarla eş değer olduğunu söylenen Bakan Ferrero, “Türkiye, tıpkı İtalya’da Mussolini hükümetinin Antonio Gramsci’ye karşı yaptığı gibi, Öcalan’ın fikirlerinin yayılmasını engellemeye çalışıyor. Öcalan’ın reel durumlarda hareket edememesi ya da düşünememesi için koşullar dayatıyor. Türk hükümetinin amacı açıkça Öcalan’ın fikirlerini öldürmeye dönüktür” diye kaydetti.

Özgürlüğü toplumsal meseledir

Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün Kürt sorunun çözümünde kilit bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Paolo Ferrero, “Öcalan’ın özgür kalması Kürt sorununa siyasi bir çözümün kapısını açacaktır. Bu çok net bir durum; çünkü Öcalan Kürt sorunun çözümünde temel bir aktör. Öcalan Kürt sorununa siyasi ve barışçıl bir çözüm öneriyor. Öcalan’ın özgür kalması böylesi bir sorunun çözümünde atılmış ilk adım olacaktır. Bu temelde, Öcalan’ın özgürlüğü sadece bireysel değil, toplumsal bir meseledir” dedi.

Kapitalizmi aşmanın yolunu gösteriyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın yarattığı paradigmaya değinen Paolo Ferrero, “Öcalan’ın paradigmaları çok önemlidir çünkü günümüz kapitalizminin nasıl aşılabileceğinin yolunu göstermektedir. Öcalan Demokratik Konfederalizm öneriyor. Bu da gerçek demokrasi ve halkın, özellikle de kadınların öznelliği anlamına geliyor. Öcalan paradigmalarıyla günümüzün temel sorunlarına çözüm sunuyor. Abdullah Öcalan’ın fikirleri bence bugünün Marksizmidir” diye ekledi.

SERKAN DEMİREL/ANF

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.