Sevê Kadın Meclisi kongresini gerçekleştirdi

Kadın Haberleri —

Bremen Sevê Kadın Meclisi

Bremen Sevê Kadın Meclisi

  • 6. olağan kongresini gerçekleştiren Bremen Sevê Kadın Meclisi, kongresini 11 Mayıs'ta şehit düşen Baruş Grubu üyesi Aysel Doğan'a atfetti.

ERDAL BAZ/BREMEN

Almanya’nın Bremen kentinde faliyet yürüten Bremen Sevê Kadın Meclisi 6. olağan kongresini gerçekleştirdi. Komeleya Birati’de gerçekleştirilen kongre 11 Mayıs’da şehit düşen Barış Grubu üyesi Aysel Doğan’a atfetildi. Kürdistan şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan kongrede bir önceki dönemin mali ve örgütleme raporları okundu.

Mücadeleyi yükseltmeliyiz

Kongrede bir konuşma yapan Komeleya Birati Eşbaşkanı Xezal Ceylan yeni dönem de daha çok çalışmamız diyerek, “Savaşın tüm Kürdistan’da derinleştiği böylesi bir dönemde kadın mücadelesinin yükseltilmesi boynumuzun borcudur. Kürt kadın mücadelesi dağlarda işgalcilere kök söktürürken bu saatten sonra geçmiş hatalara, eksikliklere takılmadan mücadelemizi en yüksek seviyeye çıkartmalıyız bu kongreninde buna vesile olmasını diliyorum” dedi.

Sorumluklarımızın farkındayız

Kadınlar tarafında meclis üyelerinin onaylanması ardından komisyonlara geçildi. Kongrede eğitim, dış ilişkiler, örgütleme, adalet ve şehit aileleri komisyonları oluşturuldu. Meclis’in yeni sözcülüğüne Emine Demir ve Hatice Aslan seçildi. Meclis adına konuşma yapan Emine Demir, “Devraldığımız görev bize sorumluluklar yüklüyor. Bu sorumlulukların farkında olarak bu göreve talip olduk. Bu tarihi bir misyondur. Bugün kadın çalışmalarına dünden daha çok ihtiyaç var. Bunun içinde daha çok çalışarak mücadele edeceğiz ve bu süreci yürüteceğiz” dedi. 

Yeni seçilen meclisin tanıtılmasından sonra kongre yeni hedef olarak 18 Haziran’da Franfkurt’ta yapılacak Zilan Kadın Festivali’nin çalışmalarını koydu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.