Şikeftan Newroz'dan beri rehin

  • Şemdinli’ye bağlı Şikeftan köyü, 21 Mart'tan beri Türk askerinin ablukası altında. 

 

Colemêrg'in (Hakkari) Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Şikeftan köyü,Gever'de polis A.K.’nin kullandığı araçta 52 kilo 500 gram patlayıcının ele geçirildiği 21 Mart’tan bu yana asker ablukasında. Türk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olayın yaşandığı tarihte, Irak’ta patlayıcı madde yüklenen aracın Şemdinli’ye getirildiği ve hedefin de İstanbul olduğunu iddia etti. Soylu’nun açıklamaları sonrası başlatılan soruşturma kapsamında Şikeftan köyü askerlerce ablukaya alındı. Askerler,  “uyuşturucunun yüklendiği yer” olduğu iddiasıyla ablukaya aldığı köye girişlere izin vermiyor. 

Asker baskısı nedeniyle 50 aileden 35’i köyden ayrılmak zorunda kaldı. Köyde şu an 15 hanenin kaldığı öğrenildi. Kalan ailelerden 14’ünün de köyden ayrılmak üzere koyunlarını sattığı, satmayan bir ailenin sürekli askerler tarafından taciz edildiği aktarıldı. 

Türk ordusunun 17 Nisan’da başlattığı işgal saldırılarından sonra köydeki baskının daha arttığını söyleyen köylüler, içme sularının 10 gündür kesik olduğunu ifade etti. Evlerinden 100 metre uzaklaşmalarına izin verilmediğini kaydeden köylüler, yaşadıkları mağduriyeti yetkililere iletmelerine rağmen kendilerine yardımcı olunmadığını belirtti. Zor koşullarda yaşamlarını idame ettiklerini aktaran köylüler, erzak almak için köyden dışarıya çıkanların ince aramaya maruz kaldığını ve kimlik kontrolünden geçirildiklerini söyledi.  MA/HAKKARİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.