Silivri Cezaevi’nde halaya ceza

❏

  • Silivri Cezaevi’nde tutulan Nur Muhammed Abay’a halay çektiği için disiplin cezası verildiği ve tutsakların içme suyu sorunu yaşadığı bildirildi.

 

Silivri 5 Nolu Cezaevi’nde 8 Ekim’de koğuşlara gardiyanlar tarafından baskın düzenlendi. Gardiyanlar, baskınlar sonrası kimi tutsakları 3 Nolu Cezeavi’ne, kimilerini ise farklı koğuşlara gönderdi. Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (MA-TUHAYDER), 25 Ekim’de yaptığı açıklamada, baskın sırasında gardiyanların tutsaklara hakaret ettiğini ve kişisel eşyalarına el koyduğunu belirtti. Baskınlarda farklı bir koğuşa sevk edilenlerden biri de Nur Muhammede Abay’dı.

Kader Abay

 Abay’ın kardeşi Kader Abay, haftalık kapalı görüşte kendisine aktarılan hak ihlallerini anlattı. Koğuş değişimine herhangi bir gerekçe gösterilmediğini kaydeden Abay, ”Eşyaları dahi verilmeden üzerindeki tişörtle C12 koğuşuna götürülmüş. Doğru düzgün yemek verilmiyor. İçme suları yok, musluktan akan su kirli” dedi. Ağabeyinin götürüldüğü koğuşta sürekli baskı gördüğünü ve ”ceza” ile tehdit edildiğini dile getiren Abay, halay çekmenin dahi ceza gerekçesi yapıldığını söyledi. Abay, ”Halay çektikleri için ceza vermişler. ‘Burada halay çekemezsiniz’ diyerek. Abimin koğuşunda yaşlı insanlar var ve ilaçları verilmiyor. Tedaviye götürülmüyor. Revire bile çıkarılmıyor. Koğuşunda kalan arkadaşı Cuma Topalan avukat görüşüne gittikten sonra gardiyanlar ayakkabısını çıkartıyorlar çıkardıktan sonra eline almasını istiyor. Kabul etmeyince 10 kişi saldırıyor. Abim bunun gibi örneklerin çok yaşandığını söyledi”  şekinde konuştu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.