Sinan Dersim anısına Dortmund'ta festival

Yurt Dışı Haberleri —

  • Almanya’nın Dortmund kentinde 21 Ağustos Cumartesi günü Birleşik Devrimci Mücadele (BDM) tarafından "Faşizmi yıkacağız ,özgürlüğü kazanacağız "şiarıyla 1. Sinan Dersim festivali düzenlenecek.

 

Birleşik Devrimci Mücadele (BDM) yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan festivalin Sinan Dersim şahsında Kürdistan mücadelesi ve Rojava devrimi sürecinde şehit düşenlerin anısına düzenleneceği belirtildi. 

Şehitlerin mirasını aktaracağız

"Yitirdiklerimizi anmak ve anılarını yaşatmak için her yıl düzenleyeceğimiz 1. Sinan Dersim festivalini bu yıl Almanya’nın Dortmund kentinde gerçekleştireceğiz” denilen açıklamanın devamında şunlar yer aldı: "Medya Savunma Alanları4nda 20 Eylül 2020’de ölümsüzleşen KCK ve HBDH Yürütme Konseyi Üyesi Sinan Dersim devrim yürüyüşünü yoldaşlarına bıraktı. Bu festival bu yürüyüşün bir parçası olarak görülmeli ve sahiplenilmeli. Bu devrim yürüyüşü Ortadoğu ve tüm dünyaya örnek bir mücadelenin bir parçasıdır. Savaşın her gün daha da arttığı bu dönemde Avrupa'da yaşayan devrimciler, demokratlar ve kadınlar olarak festivali birlik ruhuyla yapacağız. Bu festivalde şehitlerimizi ve bize bıraktıkları mirası tüm dünya halklarına tanıtacağız. Onlara sözümüzün bir alanı olacak festival, türkülerimizle ve halaylarımızla umut olacak. Birliği sağlamak, faşizme karşı güçlü bir duruş sergilemezsek her geçen gün artan faşizan barbarlık devam edecektir. Bunu aşmanın yolu birlikte mücadele etmekten geçmektedir.”

DORTMUND

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.