Sinan Dersim halkının yüreğinde

Yurt Dışı Haberleri —

Sinan Dersim Hamburg'da anıldı

Sinan Dersim Hamburg'da anıldı

  • HPG Komutanı şehit Sinan Dersim anısına Almanya'nın Hamburg kentinde düzenlenen etkinlikte mücadele mirasına sahip çıkılacağı belirtildi. 

 

Komutan Sinan Dersim anısına Hamburg Fischmarkt’ta yapılan etkinliğe Hamburg’da yaşayan Kürdistanlıların yanı sıra Kiel, Bremen, Stade, Lübeck ve Winsen-Luhe’den Kürdistanlılar ve Alman dostlar katıldı.

Hamburg DKTM eşsözcüsü Şadiye Küçük, Sinan Dersim’in yaşamı boyunca haksızlığa karşı mücadele eden bir Dersim yiğidi olduğunu belirtti.

KOMAV adına konuşan Şervan Kato da, Sinan Dersim’in kendisine verilen her görevi başarıyla yerine getiren örnek bir militan olduğunu söyledi.

KCDK-E eşsözcüsü Yüksel Koç da Sinan Dersim’le Avrupa’da uzun süre çalıştıklarını söyleyerek, “Sinan Dersim’in anısına layık olmak için kurumlarımıza daha fazla sahip çıkalım” dedi.

Hamburg Sol Parti Milletvekili Cansu Özdemir de yaptığı konuşmada şunlara dikkat çekti: “Sinan Dersim’in fotoğrafları elden ele dolaşıyor. Sinan Dersim’in mücadelesi de yüreğimizde buluşmaya devam edecek. Sinan Dersim her yönüyle mükemmel ve yeri doldurulamaz bir insandı."

KON-MED Eşbaşkanı Tahir Köçer de bedeli ne olursa olsun asla faşist zihniyete ve baskılara boyun eğmeyeceklerini belirtti.

Almanya ve Avrupa çapında şampiyonlukları bulunan Kürdistanlı boksör İsmail Özen-Otto da Sinan Dersim’i yakından tanıdığını ve şehadetinin tüm Kürdistan mücadelesi için büyük bir kayıp olduğunu söyledi.

Alevi Dedesi Mustafa Mısır da Sinan Dersim ve kendisi gibi binlerce insanın hakikat ve insanlık uğrunda canlarını veren insanlar olduğunu söyledi.

Kürdistan İslami Hareketi, Federasyona Êzidîyen Kürdistan, HBDH temsilcisi, Silah İhracatına Karşı Halk Girişimi temsilcisi Sosyolog Martin Dolzer de yaptıkları konuşmalarda Sinan Dersim’in devrimci kişiliğinin yanı sıra halkı için göstermiş olduğu fedakarlığa dikkat çeken konuşmalar yaptı.

Anma Ozan Aydın sahne alması ve şiirlerin okunmasıyla sona erdi.

HAMBURG

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.