Sinan Dersim İsviçre'de anıldı

Yurt Dışı Haberleri —

  • HPG Komuta Konseyi üyesi şehit Sinan Dersim (Dalokay Şanlı) İsviçre'nin Bern kentinde anıldı.

 

İsviçre Şehit Aile Kurumu (KOMAV) tarafından Bern Demokratik Kürt Toplum Merkezinde düzenlenen anmaya İsviçreli ve Türkiyeli devrimci kurumların yanı sıra yüzlerce Kürdistanlı katıldı. Anmada KOMAV İsviçre temsilcisi Tahsin Farqîn, Sinan Dersim'in vermiş olduğu mücadelenin önemine vurgu yaptı.

KCDK-E Divanı Eşbaşkanı Yüksel Koç ise “Sinan Dersim yoldaşımız, bulunduğu her yerde Önder Apo'nun çizgisinden ödün vermeyerek halklar nezdinde bütünleştirici ve birleştirici bir etki yaratmıştır. Avrupa sahasında özellikle İsviçre'de her topluma her bireye yaklaşımıyla mücadelenin en önemli örneği olmuştur. Bizler Sinan Dersim'in bize bıraktığı mücadele bayrağını zafere taşıyacağız. Bu bizim Sinan Dersime ve tüm şehitlerimize olan sözümüzdür” diye konuştu.

Anmada daha sonra Sinan Dersim'in mücadele yaşamından kesitlerin yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

Hamburg’da da anıldı

Almanya’nın Hamburg kentinde de Sinan Dersim anıldı. Schultaplatz’da bir araya gelen gençler, Öcalan’ın ve şehit Sinan Dersim’in resminin bulunduğu pankartları ve PKK bayrağını merkezi bir noktaya astı.

Yapılan açıklamada "Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırıları geri çekilene ve Önder Apo’nun özgürlüğü sağlanana kadar şehit Sinan Dersim ruhuyla alanlarda olacağız” denildi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.