Sinan Dersim, Köln ve Marsilya'da anıldı

Yurt Dışı Haberleri —

Sinan Dersim, Köln'de anıldı

Sinan Dersim, Köln'de anıldı

  • HPG Komuta Konseyi Üyesi şehit Sinan Dersim (Dalokay Şanlı) için Almanya'nın Köln ve Fransa’nın Marsilya kentinde anma etkinliği düzenlendi.

 

Almanya’nın Köln kentinde Sinan Dersim için düzenlenen anma etkinliğine çok sayıda kişi katıldı. Anmada şehit ailesi Kezban Doğan şehit Atakan Mahir'in şiirini okuduktan sonra sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir dervişi ancak başka bir derviş anlatabilir. Şehit Sinan Avrupa’da her şehit ailesini ziyaret etti. Şehit annelerinin elini öptü. Başını okşamadığı çocuk yoktur. Bu nedenle hepimiz çok üzgünüz."

KOMAW adına konuşan Şengê Kahraman ise "Hayatımda dört Sinan tanıdım. Biri Sinan Cemgil, biri Sinan Amed, biri oğlum Sinan Cemgil Kahraman ve diğeri de Sinan Dersim. Acımız büyük. Ama mücadelemiz sürecek" sözleri ardından Kirmancki lori okudu. 

PJAK adına konuşma yapan Ronak Sineyî, "Şehitler ulusumuzun ışıkları olarak ruhumuzu aydınlatıyor, karanlıkta bize yol gösteriyor. Düşmanlar bilsin ki Kürtler ülkeleri için mücadele etmeye devam edecektir” dedi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) adına Hasan Çewlîk: "Hevalê Sinan'ı çok yakından tanıyordum. 2016'da HBDH kurulurken ilk toplantıyı Sinan Dersim yaptı. Hareketin oluşmasında en çok emeği var. ‘Kimin elinde bir taş varsa faşizme atmalı’ demişti. HBDH hareketi olarak mücadeleyi büyütme sözü veriyoruz" diye konuştu.

MLKP adına Şafak Deniz, "Sinan arkadaşa  sözümüz zafere kadar mücadeledir. Yaşasın HDBH, PKK, MLKP" dedi.

Anma etkinliğinde Sinan Dersim için hazırlanan sinevizyon gösterildi. Şehit babası Hozan Cömert ve Hozan Şiyar Munzur, Sinan Dersim için stranlar söyledi. Hozan Şiyar "45 yıl önce ne Kürdistan'ın ismi vardı ne de bu şarkılar söyleniyordu. Bu arkadaşların sayesinde bugün Kürdistan mücadelesi zafere yürüyor" diye konuştu.

Şehitlerimizin yolunda yürüyeceğiz

Marsilya DTM bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Sinan Dersim’i anma etkinliğinde buluştu. Anma, Kürdistan devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Şehit Sinan Dersim için hazırlanan sinevizyon sonrası şehit komitesi ve DTM adına yapılan konuşmalarda "Şehitlerimizin yolunda yürüyeceğimize söz veriyoruz” denildi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.