Sinan'a bağlılık anmaları

Yurt Dışı Haberleri —

Sinan Dersim Avrupa'nın birçok merkezinde anıldı

Sinan Dersim Avrupa'nın birçok merkezinde anıldı

  • İşgalci Türk ordusunun hava saldırısında şehit düşen HPG Komuta Konseyi üyesi Sinan Dersim (Dalokay Şanlı) için Avrupa’nın birçok kentinde düzenlenen anma etkinlikleri devam ediyor.

 

Avrupa’da uzun bir süre Kürdistan Özgürlük Mücadelesi için çalışma yürüten Sinan Dersim (Dalokay Şanlı) birçok kentte düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Almanya’nın Duisburg kentinde anma etkinliği DTKM salonunda yapıldı. Şehit Aileleri Komisyonu (KOMAW) adına yapılan konuşmada “Sinan Dersim, Avrupa’nın her şehrinde, her alanında çalışarak, çok sayıda insanı devrim mücadelesine katmaya çalışmış ve herkes de iz bırakmıştır. Sinan yoldaşın anısına sahip çıkmak birinci görevimizdir" denildi.

Etkinlikte, Dersim'in hayatına dair sinevizyonun gösterimi de yapıldı.

Bonn’daki anma etkinliğinde Sinan Dersim’in anısına konuşmalar yapıldı, bağlılık sloganları atıldı.

Stuttgart’ta Sinan Dersim için bir anma köşesi oluşturuldu. Yapılan konuşmalarda Sinan Dersim’in mücadelesine bağlı kalmanın mücadeleyi büyütmekten geçtiği dile getirildi.

Bielefeld’de TekoJIN ve TCŞ’nin organize ettiği anmada sinevizyon gösterimi yapıldı. Anma konuşmalar ve sloganlarla sona erdi.

Kassel’deki anmada “Başta Sinan yoldaş olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Mücadeleyi Garê zafer ruhu ile daha da büyütme, faşizmi yıkma ve özgürlüğü mutlaka sağlama inancıyla özgür yaşam ve özgür insanı geliştirerek, devrimci mücadeleyi zaferle taçlandırma sözü veriyoruz” denildi.

Paris’in birçok merkezinde anıldı

Sinan Dersim için Paris’in birçok merkezinde anma etkinliği düzenlendi. Ahmet Kaya Kültür Merkezi’nde (AKKM) Dersim için anma köşesi oluşturuldu. Yapılan konuşmalarda  “Şehitlerimize olan bağlılığımızı ancak onların mücadelesini yükselterek sağlayabiliriz” denildi.

Villeneuve Saint-Gegorge banliyösündeki anmada konuşan TJK-E aktivisti Nupel Munzur “Sinan Dersim, devrimci heyecan ve coşkusunu hiçbir zaman yitirmedi, onu ayakta tutan da hep bu akışkanlığı oldu. Sinan yoldaş Avrupa’daki halk meclisleri ile ilgili gece, gündüz yoğunlaştı ve sistem inşasında büyük bir emeği oldu. Bizler de heval Sinan’ın bizlere bıraktığı devrimci mücadeleyi büyütme sözümüzü yeniliyoruz” dedi.

Çok sayıda Kürdistanlının katıldığı Villiers le Bel’deki anmada Sinan Dersim’in mücadele mirasına sahip çıkılacağı belirtildi.

Drancy’deki anmaya da katılım oldukça yoğundu. Anmada, Sinan Dersim’in hayatını ve mücadelesini anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Mantes la Jolie’deki anmada ise devrimci mücadeleyi zaferle taçlandırma sözü verildi. 

Anısına bağlılık sözü

Fransa’nın Rennes kentinde de şehit Sinan Dersim anıldı. Anmada sinevizyon gösterimi yapıldı ve yapılan konuşmalarda Kürdistan devrim şehitlerinin anısına bağlılık sözü verildi.

Bordeaux’daki anma etkinliğinde Sinan Dersim’in özgürlük mücadelesine ve Avrupa’daki çalışmalarına değinilirken, yarattığı değerlere vurgu yapıldı.

Marsilya’da düzenlenen anmaya çok sayıda kişi katıldı. Şehitler Komitesi ve Demokratik Toplum Merkezi adına konuşmaların yapıldığı toplantıda, Türk işgal saldırıları da kınanarak, direnişinin büyütülmesi çağrısı yapıldı.

Toulouse’da da anma toplantısı düzenlendi. Dersim’in mücadele hayatı anlatıldı, yazdığı bir şiirin Kürtçe çevirisi okundu.

Mücadelenin neferi oldu

İngiltere’nin başkenti Londra’da Kürt Halk Meclisi Şehit Aileleri Komisyonu tarafından Sinan Dersim için KCC binasında bir anma etkinliği gerçekleştirildi. Anmaya HBDH bileşenleri, Kürt Halk Meclisi üyeleri ve şehit aileleri katıldı. Sinan Dersim’in hayatını anlatan sinevizyonun gösterildiği anmada, sık sık “Şehit namırın”, “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.

HDBH adına yapılan konuşmada Sinan Dersim’in Türkiye ve Kürdistan devriminin önderlerinden olduğu vurgulanarak, Dersim’in devrimci ruhu ile mücadeleyi yükseltme sözü yinelendi.

Britanya Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Ercan Akbal da “Sinan Dersim hepimizi derinden etkileyen ve mücadeleye sıkı sıkıya bağlılığın ifadesi olmuştur. Anıları rehberimiz olacak ve mücadele bayrağımız olacaktır” dedi. Ali Boyraz ise Sinan Dersim’in özgürlük mücadelesinin neferi haline geldiğini ifade etti.

Hollanda’nın Arnhem kentinde de Sinan Dersim anıldı. Sinan Dersim'i tanıyanlar, onun mücadelesi, kişiliği, devrim mücadelesine kattıkları, mücadele ile nasıl bütünleştiği hakkında konuşmalar yaptı.

Özlemlerini gerçekleştireceğiz

İsveç’in Göteborg ve Gävleborg kentlerinde de anma etkinlikleri düzenlendi. Anmalarda Sinan Dersim’in mücadeleci kişiliğine dikkat çekildi. Anmalarda ”Şehit Sinan Dersim'i de Kürt halkı unutmayacaktır ve onun özlemlerini gerçekleştirecektir" denildi.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’daki anma etkinliğinde Sinan Dersim’i anlatan bir sinevizyon izlendi. Yapılan konuşmalarda Dersim’in mücadelesine vurgu yapıldı ve bağlılık sözü verildi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.