Sorunlu birinin yalanı yetti

  • Bipolar kişilik tanısı olan Z.Ç.'nin beyanları üzerine tutuklanan HDP Osmaniye İl Eşbaşkanları Kadriye Tören ve Ali Coşkun hakkında "örgüt üyesi olmak"la iddianame hazırlayan savcı, suç delili olarak da parti binasında el konulan kitapları gösterdi. 

 

Bipolar (iki uçlu duygudurum bozukluğu, bir diğer adıyla manik-depresif hastalık, kişinin duygu durumunda, enerjisinde ve sosyal aktiviteleri tamamlama yetisinde bozulmalara neden olan psikolojik hastalık) tanılı bir kişinin beyanları üzerine geçen yıl 9 Kasım’da tutuklanan HDP Osmaniye İl Eşbaşkanları Kadriye Tören ve Ali Coşkun hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame Osmaniye 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 

Gizlilik kararı bulunan ve henüz UYAP’a düşmeyen iddianamenin detaylarının, devletin ajansı Anadolu Ajansı (AA) tarafından servis edilmesi dikkat çekti. Savcılık, iddianamede bipolar kişilik tanısı olan Z.Ç. adlı bir tanığın beyanına yer verdi. Z.Ç., beyanında Osmaniye'de HDP binasına giderek, Tören ve Coşkun ile görüştüğünü ve kendisini dağa götürmeye çalıştıklarını ileri sürdü. Bu beyanları, delil niteliğinde sayan savcı, İl eşbaşkanları hakkında, “örgütünün dağ kadrosuna eleman kazandırmaya çalıştığı bu şekilde üzerlerine atılı silahlı terör örgütüne üye olma suçunu işledikleri”ni savundu. 

8 Mart pankartı suç

 Parti faaliyetlerini illegal “örgütsel faaliyet” olarak gören savcı, parti binasında polislerce el konulan "Tükenmez" ve "Hêviya Jinê" adlı dergiler ve Öcalan'a ait  "Sümer Rahip Devletinden Halk Cumhuriyetine Doğru Özgür İnsan Savunması" kitabı, Mehmet Yardımcı'nın "6000 yıllık Kürt Direniş Tarihi" kitabı, Nazım Kök’ün "Kültlerin Kökeni Proto Kürtler ve Mitanniler" kitabı, Ahmet Kahraman'ın "Kürt tarihi ve Kültürü Dizisi 4 Kürt İsyanları Tedip ve Tenkil" kitabı, "Mecliste Darbe Var! Osmaniye HDP TJA Kadın Meclisi” ibareli afiş, “Kadınlar Direnişi Örgütlüyor”, “Özgürlüğe doğru yürüyor”, “Jin Jiyan Azadî Osmaniye TJA Kadın Meclisi” ve “BIJÎ 8’tê ADAR’Ê” yazılı pankart ve “Direnişi Örgütlüyor, Özgürlüğe Yürüyoruz” yazılı afişi suç delili olarak sıraladı. 

Tören ve Coşkun hakkında "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması 18 Mayıs'ta görülecek.   MA/ADANA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.