Sözümüzü söylemeye devam edeceğiz

Dünya Haberleri —

Defend Kurdistan

Defend Kurdistan

  • Güney Kürdistan dönüşü Avrupa’da bir dizi panel planlayan Defend Kurdistan’ın (Kürdistan’ı Savun) bu haftaki durağı Almanya’nın Saarbrücken kenti oldu.

 

ERKAN GÜLBAHÇE / SAARBRÜCKEN

Türk işgaline karşı barışı savunmak amacıyla Güney Kürdistan’a giden Defend Kurdistan üyeleri Saarbrücken kentinde bir panel organize etti. Panele, Die Linke Federal Parlamento Milletvekili Thomas Lütze ve girişim üyesi Lea Schlüther ile çok sayıda Alman ve Kürdistanlı katılım sağladı.

Panelde, Kürdistan’da süren haksız savaş, Avrupa ve ABD’nin bu savaştaki olumsuz rolü, KDP’nin Türk devletiyle birlikte gerilla alanlarına saldırıları ve Êzidî Kürtlerin DAİŞ saldırıları sonrasında yaşadıkları travma dile geldi.

Avrupa devletleri ışık yaktı

.

Defend Kürdistan üyesi Lea Schlüther, işgal saldırılarının Avrupa ve diğer devletlerin onayı ile düzenlendiğine dikkat çekerek “Kürdistan’da düzenlediğimiz eylem ve etkinliklerde Avrupa’ya ve bölge devletlerine bunu hatırlatmamız önemliydi” dedi. Defend Kürdistan olarak 150 kişilik bir grup ile Güney Kürdistan’a gitmek istediklerini ancak Alman devleti ve KDP tarafından engellendiklerini söyleyen Schlüther, "Bu engellemelere rağmen birçok görüşme gerçekleştirdik ve savaşa karşı duruşumuzu çok açık bir şekilde dile getirdik” diye konuştu.

DAİŞ katliamının izleri canlı

Güney Kürdistan’daki gezilerinde, DAİŞ’in Şengal katliamından etkilenen insanlarla da konuştuklarını belirten Schlüther,, "Özellikle Êzidîlerle yaptığımız görüşmelerde, 74’üncü katliam olarak adlandırdıkları katliamın izleri görülebiliyordu” dedi. Tanık oldukları en önemli şeyin, Kürt halkının barış içerisinde yaşamak olduğunu belirten girişim üyeleri, çalışmalarının bundan sonra da devam edeceğini belirtti.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.