Sürer: Hep yanlarında olacağım

Nur Sürer

Nur Sürer

  • Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’na çıktığı ilk günden beridir mücadelelerinin destekçisi olan oyuncu Nur Sürer, “Onlar benim de annelerim, benim de babalarım. Bıraktıkları evlatları benim de kardeşlerim. Yaşadığım süre boyunca hep yanlarında olacağım” mesajını verdi.

Cumartesi Anneleri’nin taleplerini dünya kamuoyuna duyuran çok sayıda kişiden biri olan oyuncu Nur Sürer de meydana çıkan ilk insanlar arasında yer alıyor. 27 Haziran 2022’de 22. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali’nde aldığı “Yaşam Boyu Onur Ödülü”nü, Cumartesi Anneleri'ne adayan Nur Sürer, 6 Ağustos 2022’de de İHD İstanbul Şubesi’nde, “Yüreğimi hep annelerle atarken buldum… Eminim çok uzun olmayan bir zamanda Cumartesi Meydanı’na geri döneriz, ta ki son kayıp kalana kadar” sözleriyle ödülünü, gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un eşi Cumartesi Annesi Hanım Tosun’a takdim etmişti.

Nur Sürer, JINNEWS aracılığıyla 30 haftadır hukuksuzca eylemleri engellenen Cumartesi Anneleri ile dayanışmasının kesintisiz bir şekilde sürdüreceğinin mesajını verdi. Sürer, 1994’ten beri hep Cumartesi Anneleri’nin yanında olduğunu; bu süreçte hep kendisinin de bir kayıp yakını olabilme ihtimalini sorguladığını dile getirdi. “Annelerimizi babalarımızı kaybettik. Bir iki anne babamız kaldı. Dolayısıyla bu arayışı ikinci, üçüncü kuşaklar sürdürmeye çalışıyor” diyen Sürer, Cumartesi Anneleri’nin, Türkiye’nin gelmiş geçmiş en sessiz eylemi gerçekleştirdiğini hatırlattı. Sürer, “Sadece bildiri okunması kimleri nasıl rahatsız ediyor bilinmiyor. Hangi hükümet gelirse gelsin, devlet ayıbını örtmeyi çok iyi biliyor. Bugün gerçekten sol bir iktidar bile gelse, geçmişte olan her şeyi kapatacak. Bu bizi çok yaralayan bir şey oluyor” dedi. 

AYM’nin Cumartesi Anneleri için verdiği “hak ihlali” kararlarının önemli olduğunun altını çizen Nur sürer, şunları söyledi: “Türkiye için Anayasa Mahkemesi’nin üzerinde hiçbir şey yok. Kararları uygulanmıyorsa ne yapabiliriz diye düşünüyorum. Bir annenin evladının kaybının arayışı içerisinde olması, bir kadının kocasının akıbetinin peşinde olması çok doğal bir şey. Unutacak mıyız bu kayıplarımızı? O yüzden çok üzgünüm.Yaşadığım süre boyunca hep yanlarında olacağım. Onlar benim de annelerim, benim de babalarım. Bıraktıkları evlatları benim de kardeşlerim. Hep yanlarında olacağım.”  İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.