Taliban ittifakını gönderelim

Kadın Haberleri —

Gülizar İpek

Gülizar İpek

  • Seçimlere ve kadınlara yönelik özel savaş politikalarına dikkat çeken Şahmaran Kadın Platformu’ndan Gülizar İpek, kadınların 'Taliban ittifakı'nı gönderebileceğini söyledi.

Seçim çalışmalarını sürdüren kadınlar, kazanımlarını ortadan kaldıran iktidara sandıklarda cevap vereceğinin mesajını veriyor. JINNEWS'e konuşan Mêrdîn Şahmaran Kadın Platformu üyesi Gülizar İpek, Kurdistan’da kadınlara yönelik özel savaş politikalarının uygulandığını hatırlatarak, “Bilindiği gibi Colemêrg’de bir süre önce bir çete çıkmıştı ve kadınlara ait görüntülerle şantaj yapıyorlardı. Bu görüntülerden dolayı kadınlara hem ajanlık dayatılıyor hem de fuhuşa zorlanıyorlardı. Böyle bir sistem oluşturmuşlardı. Bu kirlilik yayılmış ve devletin politikalarının bir parçası. Bizler Amed, Mêrdîn, Şirnex ve Kurdistan’ın birçok yerinde bu olaylara tanık oluyoruz. Her yerde kadınların katledildiğini görüyoruz. Herkes toplumu değiştirenin kadınlar olduğunu biliyor. Bu yüzden de her seferinde kadına saldırıyorlar. Günde en az 3-5 kadın katlediliyor. Özellikle Kurdistan’da Kürt kadınlarına yönelik saldırılar çok fazla. Genç kadınları uyuşturucuya yöneltiyorlar. Özellikle değer ailelerinin çocuklarına yönelik bu sürdürülüyor. Uyuşturucu ve fuhuş içerisine çekme bu ailelerin çocuklarına yönelik oluyor. Gençlerimizin bu oyunlara gelmemeleri için direniyoruz. Gençlerimiz ve kadınlar bu oyunlara karşı uyanık olmalı. Kadın toplumu oluşturuyor ve iktidar da kadınlara yönelik bu kirli politikaları devreye koyuyor” dedi. 

Bu bir devlet politikası 

Sistemin kadınlara yönelik saldırılar gerçekleştirdiğini, ancak kadınların da bu politikalara karşı bilinçlendiklerini dile getiren İpek, kadınların kendilerini buna karşı örgütlediklerini ve geliştirdiklerini söyledi. İpek, “Devlet yüzyıllardır bu politikaları sürdürüyor, ancak kadınlar bu politikalara karşı geri adım atmıyor ve alanlara çıkıyor. Kadınlar iktidarın kirli politikalarını kabul etmeyeceklerini söylüyor. Bu politikalara gelmemek için kendilerini koruyor. Bunu daha çok kadına ulaşarak anlatmalıyız. Kendimizi daha fazla örgütlemeliyiz. Bu yüzden de sokak sokak, mahalle mahalle gezip bu politikaları anlatmalıyız” şeklinde konuştu.

Cumhur İttifakı kirlidir

Cumhur İttifakı’nın kirli bir ittifak olduğunu söyleyen İpek, şöyle devam etti: “Bilindiği gibi AKP iktidarı Yeniden Refah Partisi ve Hüda Par ile ittifak yaptı. AKP ile Hüda Par’ın gizli ittifakı vardı ama saklıyorlardı, ancak şimdi bunu açıkça dile getiriyorlar. Hüda Par’ın Hizbullah kalıntısı olduğunu biliyoruz. İlişkilerinin nasıl olduğunu biliyoruz. Yeniden Refah Partisi ve Hüda Par’ın istekleri olmuştu. Bu istekler de yine kadınlara karşı olan isteklerdi. Bilindiği gibi bu iktidar bir gecede İstanbul Sözleşmesi’nden geri çekildi. İstanbul Sözleşmesi kadınları şiddete karşı koruyordu. İktidarın bu kararına karşı kadınlar alanlara çıktı. Yine 6284 sayılı kanun hedef alınmaya başlandı.”

Tarihin çöplüğüne gönderelim

Karma eğitimin kaldırılması talebinden kadınların dört arasına hapsedilmesine kadar Yeniden Refah Partisi’nin nasıl bir toplum istediğini ortaya koyduğunu ifade eden Gülizar İpek, kadınlara yönelik nasıl bir karanlık geleceğin tasavvur edildiğini söyledi. İpek, şunları dile getirdi: “Bu ittifaka Taliban ittifakı diyebiliriz. Kadınlar bunu kabul etmeyeceğini söylüyor. Önümüzde seçimler var. Kadınlar olarak bu kirli Taliban ittifakını tarihin çöplüğüne gönderelim, çünkü kadınlar karanlık bir gelecek istemiyor. Zatın 21 yıldır kadınlar ve kazanımları saldırı altında. Büyük mücadeleyle elde ettiğimiz kazanımlarımız tek tek elimizden alınıyor. AKP döneminde kadına yönelik şiddetin yüzde bin 400 arttığını düşünün. Bu basit bir şey olarak görülmemeli. Kadınlar sürekli katlediliyor ve şiddetle yüz yüze kalıyor. Tüm saldırılara karşı kadınlar olarak her yerde olacağımızı söylüyoruz.”

Yeşil Sol Parti açık ve net

Seçime giderken birçok partinin seçim beyannamesi açıkladığını söyleyen Gülizar İpek, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin (Yeşil Sol Parti) açıkladığı beyannameye ilişkin de şunları belirtti: “Yeşil Sol Parti’nin deklarasyonu çok önemliydi. Eşit temsiliyet, toplumsal cinsiyet eşitliği, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 salıyı kanun yer aldı. Yeşil Sol Parti’nin kadınlara yönelik önerileri çok açık ve netti. Kadınlar diğer karanlık ittifakı 15 Mayıs’ta tarihin çöp sepetine gönderecek. Bu yüzden de her yerde mücadele ediyor, kendini örgütlüyor. Kadınların buna göre oy kullanması gerekiyor. Bu seçim biz kadınlar için çok önemli. Bugün varlık yokluk mücadelesi veriyoruz. Eğer bu karanlık ittifak kazanırsa karanlık bir gelecek bizi bekliyor. Bu yüzden de kazanmak için çok mücadele etmeliyiz. Oylarımızla Taliban ittifakını gönderelim. Bizler tek adam yönetimini istemiyoruz. Demokratik bir siyaset diyoruz. Bu iktidar kadının olmadığı bir ülke istiyor. Buna karşı biz kadınlar da 21. yüzyıl kadınların yüzyılı olacak diyoruz. Bu yüzden de biz kadınlar yerimizde durmuyoruz ve mücadelemizi bu süreçte daha da büyütüyoruz. Kesinlikle kazanacağız. 15 Mayıs bizim için zafer günü olacak. Yine inanıyorum ki kadınlar sandıkları da koruyacaklar.” MARDİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.