TC engel gördüğünden hedefliyor

Yurt Dışı Haberleri —

Heyva Sor

Heyva Sor

  • Heyva Sor a Kurdistanê’ye bağlı 12 yardım kuruluşu, Türk devletinin Kürt dernek ve vakıfların mal varlıklarını dondurmasına tepki göstererek, “Halkımızın, yoksulların, savaş mağdurlarının, afetlerden zarar görenlerin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Heyva Sor a Kurdistanê’ye bağlı 12 yardım kuruluşu, Türk devletinin Kürt dernek ve vakıfların mal varlıklarını dondurmasına tepki göstererek, “Halkımızın, yoksulların, savaş mağdurlarının, afetlerden zarar görenlerin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

30 yıllık yardım kuruluşları

12 Kürt yardım kuruluşunun yaptığı ortak açıklamada, kararın kendileri için herhangi bir meşruiyeti olmadığını vurguladı. “Türk devletinin bu kararı uzun yıllardır devam ettirilen Kurdistani kurumları kriminalize etme politikasının bir parçasıdır” denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Kurdistan’da yaşayan yoksullara, askeri saldırılarda zarar gören sivillere, doğal afet mağdurlarına, savaş mağdurlarına yaklaşık 30 yıldır yardım gönderen Heyva Sor a Kurdistanê gibi kurumlar; Türk devletinin Kurdistan’daki halkı göçertme, yoksulluk ve açlık yoluyla kendine mahkum ettirme politikasının önündeki engellerden biri olmuştur. Hedef alınmalarının ana nedeninin bu olduğu açıktır.”

‘Çabalarımızı gölgeleyemezler’

Yardım kuruluşları açıklamada, bulundukları ülkelerin yasalarına göre, yetkili makamların denetimi altında faaliyet yürüttüklerine vurgu yapıp, devamla şu vurguda bulundu: “Türk devletinin bu kararının dayanakları olmadığı gibi bizler için de herhangi bir meşruiyeti yoktur. Bizler Kurdistani yardım kurumları olarak Türk devletinin Kürt halkının varlığının inkarına dayalı siyasetine karşı, barışçıl ve insani faaliyetlerimizi sürdüreceğimizi, kriminalizasyon yaklaşımının bu çabalarımızı gölgeleyemeyeceğini, halkımızın, yoksulların, savaş mağdurlarının, afetlerden zarar görenlerin yanında olmaya devam edeceğimizi tüm kamuoyuna duyuruyoruz.”

TC mal varlıklarını dondurmuştu

Açıklamada Heyva Sor a Kurdistanê’nin Almanya, Hollanda, İsviçre, Belçika, İngiltere, İtalya, Norveç, Japonya şubeleri, Roja Sor Fransa, Roja Sor a Kurdistanê Avusturya ve İsveç ve Danimarka’da faaliyet Roja Mezopotamya’nın imzası var.  

Türk Hazine ve Maliye Bakanlığı 27 Kasım’da Resmi Gazete’de yayınlanan kararla 62 kişi ile 20 vakıf ve derneğin Türkiye’deki mal varlıklarının dondurulduğunu duyurmuştu. “PKK’ye finansman sağladıkları” iddiasıyla alınan kararla Kürtlerin insani yardım kurumları ve bu alanda çalışma yürüten isimler hedef alınmıştı. Listede yer alan kurumlar arasında birçok yardım, dayanışma kampanyasında aktif olarak yer alan Kürt Kızılayı olarak bilinen Heyva Sor da vardı. HABER MERKEZİ 

https://www.ozgurpolitika.com/haberi-bunlar-kurte-dusman-183917

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.