Tecavüz failinin beraat kararı bozuldu

Kadın Haberleri —

❏

  • İzmir’de yerel mahkemenin tecavüz failine verdiği beraat kararını bozan İstinaf Mahkemesi, tutuksuz yargılanan sanığı "nitelikli cinsel saldırı” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak"tan suçlu buldu ve tutukladı.

İZMİR

Uşak’ta yaşayan N.U.Ü., 11 Kasım 2016’da H.B. adlı bir erkeğin tecavüzüne uğradı. N.U.Ü.’nün şikayetçi olmasıyla Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Sanık H.B. hakkında “cinsel saldırı” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlamalarıyla iddianame hazırlandı. Gözaltına alınıp verdiği ifade sonrasında ise serbest bırakıldı. Karara gerekçe olarak ise, N.U.Ü.’nün olaydan sonra polis merkezine gitmek yerine taksiciyi araması; sanığın zorla ilişkiye girdiği ve zorla alıkoyduğu iddiasını destekleyecek, mahkumiyetine yeterli her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilememesi; araç içerisinde zorla alıkonulduğun ve zorla ilişkiye girildiğine dair izler bulunmaması, dolayısıyla da sanığın yüklenen suçları işlediğinin sabit olmaması gösterildi.

N.U.Ü.’nün avukatı Volkan Berber, beraat kararının usul ve yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle İzmir Bölge Adliye Mahkemesi’ne itirazda bulundu. İtirazı değerlendiren İzmir Adliye Mahkemesi 15’inci Ceza Dairesi, “sanığın çelişkili ifadeleri”, “ATK raporları” ve “kadının beyanını” esas alarak, beraat kararını kaldırıp sanığın tutuklanmasına karar verdi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.