Tecride karşı 2 Eylül’de alanlara!

Yurt Dışı Haberleri —

  •  Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrite karşı 2 Eylül Cumartesi günü Almanya ve Fransa’da birçok merkezde eylemler düzenlenecek. KON-MED, CDK-F ve TJK-F, tüm Kurdistanlıları ve demokrat çevreleri eylemlere katılmaya çağırdı. 

 

2 Eylül günü Almanya ve Fransa’da tecride karşı bir dizi eylem gerçekleştirilecek. Almanya’’nın Düsseldorf, Berlin, Hamburg ve Hannover şehirlerinde gerçekleştirilecek yürüyüş ve mitinglere katılım çağrısı yapan KON-MED, “Önder Apo’dan haber alamamak, sağlığı ve yaşamı hakkında hiçbir bilgi sahibi olamayışımız mevcut sahiplenmemizin yetersiz olduğu gerçeğini ortaya koymaktadır. Bu nedenle KON-MED olarak Kürdistan halkına dostlarımıza ve yüreği özgürlük değerleri için atan herkese inanç sahibi insanları sol sosyalist kesimleri 2 Eylül’de Önder Apo ya özgürlük ve Kürt Sorununa çözüm şiarıyla yapacağımız eylemlere en üst boyutta katılmaya çağırıyoruz” açıklamasında bulundu. 

Almanya’daki eylemciler ayrıca Fransa’nın Strasbourg şehrindeki miting ve yürüyüşe de katılacak. 

CDK-F ve TJK-F’ten çağrı

"Özgür önderlik, özgür halktır” şiarıyla 2 Eylül’de Strasburg, Paris'te 

Reber Apo üzerinde sürdürülen tecritte karşı alanlarda olacağız." diyen CDK-F  ve TJK-F tecritin Kürt halkına karşı süren soykırımı tamamlamak için topyekûn bir saldırı olduğu vurgulandı.  Kürt halk önderi şahsında uygulanan bu tecridin aynı zamanda Kürt soykırımını hedefleyen bir amaç taşımakta olduğunu vurgulayan CDK-F ve TJK-F soykırıma karşı yurtsever ve devrimci demokrat tüm kamuoyunu en güçlü biçimde eylemlere katılmaya çağırdı.

Eylemlerin yer ve saatleri

Düsseldorf

Yer: Düsseldorf DGB Hsus

Saat:13:00

 Berlin

Yer: Berlin Breitscheidplatz

Saat: 16:00

Hamburg

Yer: Hamburg, Hauptbahnhof

Saat: 15:00

Hannover

Yer: Ernst Augustusplatz

Saat:17:00

Paris

Yer: Place République

Saat: 15:00

Strasbourg

Yer: Avrupa Konseyi önü

Saat: 10:00

Lyon  - 3 EYLÜL

Yer: Place Jean Macé

Saat: 13:00

 HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.