Tek bir sözü savaşı durdurur

Kadın Haberleri —

Barış Anneleri

Barış Anneleri

  • Kurdistan halkı “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm” kampanyası etrafında mücadele çemberi oluşturuyor. Barış Anneleri, Kürt Halk Önderi Öcalan’dan gelecek tek bir sözün savaşı durduracağını ve Öcalan’sız bir barışın mümkün olmadığını söylüyor.

İmralı F Tipi Kapalı Cezaevi'nde ağır tecrit koşulları altında rehin alınan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile Hamili Yıldırım, Veysi Aktaş ve Ömer Hayri Konar'dan 32 ayı aşkın bir süredir haber alınamıyor. Tecrit politikasına karşı tepkiler sürürken, “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm” şiarıyla uluslararası alanda başlatılan kampanya da dünyaya yayılıyor. Kampanyaya bu zamana dek dünyaca ünlü çok sayıda yazar, siyasetçi, gazeteci ve aydın destek verdi.

Tecride tepki gösteren Şirnex Barış Anneleri Meclisi üyeleri, tüm kesimlere tecride karşı çıkma çağrısında bulundu.

 

Kıymet Ecar

 

Artık dur denilmeli

Kıymet Ecar (50), hükümetin sürdürülen savaş politikasının bir parçası olarak İmralı’da tecride başvurduğunu belirterek, “Sayın Öcalan’dan üç yıldır hiçbir şekilde haber alamıyoruz. Öcalan cezaevinde olmasaydı, bu savaş ve zulüm bu şekilde devam etmeyecekti” dedi.

Öcalan'a yönelik tecridin başta kadınlar olmak üzere tün insanlığa yönelik olduğunu dile getiren Ecar, “Onun gibi bir şahsiyetin yeri cezaevi değil, bunu hak etmiyor. Eğer bugün tecrit bu kadar ağır olmasaydı belki bu savaş ve çatışma yaşanmazdı. Ailesi ve avukatlarının görüşü engelleniyor. Çünkü İmralı’ya gidiş ve gelişler olursa toplumun her kesimini etkileyen bu savaşın sürmeyeceğini biliyorlar. Orta Doğu'da barışın anahtarı İmralı'dadır. Bu tecridi kaldırın. Sadece Kürt halkının değil, özgürlük ve barış isteyen tüm halkların tecride dur demesi gerekiyor. Tecrit kalksın ve bu savaş son bulsun” ifadelerini kullandı.

Tek bir sözü savaşa son verir

Süren savaşı durdurabilecek güce yalnızca Öcalan'ın sahip olduğunu söyleyen Kumri Öner (60) de, “Sayın Öcalan olmadan bu savaş durmaz. Her toplum gibi biz de bu toplumun öncüsü olan kişiyi aramızda görmek istiyoruz. Özgürlüğünü istiyoruz. Sayın Öcalan özgür olursa biz de bu baskı ve zulümden kurtuluruz. Tecrit kalkarsa evlatlarımız artık katledilmeyecek, artık ölüm haberleri almayacağız. Sayın Öcalan'ın tek bir sözü bu savaşı ve zulme son verebilir" diye konuştu.

 

Zümrüt Çakır

 

Hepimiz özgür olacağız

Zümrüt Çakır (64) ise, İmralı'daki tecridin savaş, ölüm ve huzursuzluğa yol açtığını ifade etti. Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması savaş ve ölümlerin son bulacağını söyleyen Çakır, şunları ekledi: “Bu savaş nedeniyle insanlar katlediliyor, topraklarından göç ediyor. Öcalan'ın özgürlüğü eşitlik, barış ve kardeşlik demektir. Bugün hepimizin İmralı’dan gelecek bir söze ihtiyacımız var. Öcalan özgür olmadan hiçbirimiz özgür değiliz."

 

Hayat Uca

 

Dünya barışı haykırmalı

Sadece Kürtlerin değil, bütün halkların tecride karşı çıkması ve barışı istemesi gerektiğini belirten Hayat Uca (62), "Herkes el ele versin ki bu tecrit kırılsın. Bütün dünya hep birlikte barış demeli. Gözümüz ve kulağımız İmralı'dan gelecek bir haberde” dedi.

 

Leyla Yumuk 

 

“Öcalan'sız barış mümkün değil. İmralı'dan haber almak istiyoruz” diyen Leyla Yumuk (65), Öcalan şahsında Kürt halkına uygulanan tecridin bir an önce sonlandırılmasını istediklerini kaydetti. MA/ŞIRNEK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.