Tekli hücrede ilaçları verilmedi

Adıgüzel Demirci

Adıgüzel Demirci

  • Avukat Yusuf Özperçin, hasta tutsak müvekkili Adıgüzel Demirci’nin tekli hücrede ilaçları verilmediği için sara nöbeti geçirdiğini belirtti. 

Semsûr’un Çîlikan (Çelikhan) ilçesine bağlı Bulam beldesinde 17 Kasım’da gözaltına alındıktan bir gün sonra “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanan sara hastası Adıgüzel Demirci’nin, tutulduğu Hilvan Cezaevi’nde nöbet geçirdiği belirtildi. Demirci’nin tekli hücrede tutulduğu ve ilaçlarını alamadığı aktarıldı. Avukat Yusuf Özperçin, “Müvekkilim sara ve şeker hastasıdır. Kendisiyle cezaevinde yaptığımız görüşmede, tek kişilik hücrede tutulduğunu ve ilaçlarını kullanamadığı için nöbet geçirdiğini söyledi. Nöbet geçirdiği esnada durumu cezaevi personeline anlatmaya çalıştığını fakat kendisine geç müdahale edildiğini aktardı” dedi. 

Müvekkilinin yeniden nöbet geçirme tehlikesi olduğuna dikkat çeken Özperçin, “Bu durum sağlık raporuyla de tespit edilmiştir. Uzun yıllardır bu hastalığı bulunuyor. Yargılama sürecinde de özellikle savcı ve mahkemelere bu durumu aktardık fakat karşılık bulmadı” diye kaydetti. Tutukluğun bir tedbir olduğunu söyleyen Özperçin, “AİHM’in ve Anayasa’nın temellendirmiş olduğu yaşam hakkının ciddi oranda ihlal edildiği bir ortamda hasta tutsakların tutuklu bir şekilde o süreci geçirmesi, tedbirin hak ihlallerine götüren bir noktaya getirilmesi sakıncalıdır” şeklinde konuştu. ADIYAMAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.