Tepkileri dindirip temize çıkardılar

Kadın Haberleri —

.

.

  • Erkeklere ‘ikinci eş alın’ çağrısı yaptıktan GATA’daki başhekim yardımcılığı görevinden ve tabiplikten alınan tarikatçı Dr. Ali Edizer’in başka bir hastanede göreve başladığı ortaya çıktı.

ANKARA

Ali Edizer, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekim yardımcısı olarak görev yaparken sosyal medya mesajlarında paylaştığı videoda, evli olduğu kadını aldatan erkeklere, “Neden boşanıyorsunuz? Allah size ruhsat vermiş bir tane daha alın” çağrısında bulunmuştu. “Sorsan ‘kadına özgürlük ve uygarlık’ kazandırıldı. Resmiyette tekeşlilik, fiiliyatta zina ve fuhuş serbestliğidir” mesajını da paylaşan Edizer, 5 Ekim 2020’de görevden alınmış, daha sonra tabiplik mesleğinden uzaklaştırılmıştı.

9 Mart 2021’de Edizer’in Ankara Güdül Devlet Hastanesi’nde yeniden göreve başladığı ortaya çıktı.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Sağlık Bakanlığı, laikliği ve medeni hukuku hedef alan Edizer hakkında soruşturma açmıştı. GATA’nın meczubu olan bu kişi görevine nasıl döner? Demek ki bu soruşturma da göstermelik açılmış” dedi.

Edizer hakkında açılan soruşturmanın sonucuna ilişkin kamuoyuna herhangi bir bilgi verilmediğini belirten Emir, konuyu soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.