TFF geri adım attı mı?

Amedspor forma

Amedspor forma

  • Amedspor'un göğüs sponsorundaki Kürtçe sloganı önce onaylayıp ardından ceza veren TFF'nin geri adım attığı ileri sürüldü.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından onaylanan slogana sonradan ceza kesilmesi, başta DEM Parti Eşbaşkanları olmak üzere çok sayıda siyasetçi, sivil toplum kuruluşu ve spor kamuoyunun tepkisine neden olmuştu. Kamuoyunda geniş yankı uyandıran bu gelişmeyi gündeme taşıyan CEGA Medya, krize bulunan çözümün perde arkasını araladı. CEGA Medya’da Ferit Askan’ın haberine göre; TFF kamuoyunun yoğun tepkisi sonrası Amedspor’un göğüs sponsoru TEZGEL firmasıyla ilgili başvuru sürecine dair tüm evrakları detaylı şekilde incelemeye aldı.

Ticaret Bakanlığı tescilli

Federasyon Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun da devreye girmesiyle birlikte, TEZGEL firmasının geçmişi araştırıldı. Firmanın uzun yıllardır Amed'de faaliyet gösterdiği, sponsorlukta kullanılan marka ve Kürtçe sloganın ise Türk Ticaret Bakanlığı nezdinde tescilli ve yasal olduğu belirlendi.

Son maç için ceza istenmedi

Amedspor’a daha önce formasındaki Kürtçe slogan nedeniyle Sakarya ve Sarıyer maçlarından dolayı 220 bin TL ceza veren TFF, aynı formanın giyildiği Vanspor maçı için Amedspor’u disiplin kurulana sevk etmedi. Bu da Amedspor ile TFF arasındaki Kürtçe sloganlı forma krizinin çözüldüğünü gösteriyor. Sakarya ve Sarıyer maçlarından sonra verilen cezalarında Amedspor’un tahkime yaptığı başvurudan sonra silinmesi bekleniyor.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2025 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.