Tımarhanede 22 Gün

Kültür/Sanat Haberleri —

Resul Kocatürk’ün ‘Tımarhanede 22 Gün Çarmıhtaki Hasta Mahpuslar’ kitabı

Resul Kocatürk’ün ‘Tımarhanede 22 Gün Çarmıhtaki Hasta Mahpuslar’ kitabı

  • Hasta tutsak Resul Kocatürk’ün ‘Tımarhanede 22 Gün Çarmıhtaki Hasta Mahpuslar’ kitabı okuyucuyla buluştu.  Kocatürk, kitabında cezaevi koşullarına ve hasta tutukluların sorunlarına dikkat çekiyor.

Wernicke – Korsakkoff sendromu, Astım, Hipotroid rahatsızlığı, İrritabl kolon hastalığı, akciğerinde nodül bulunan ağır hasta tutsak Resul Kocatürk, 1995 yılından bu yana hapishanede rehin tutuluyor.

Kocatürk, Şey Kitap’tan çıkan “Tımarhanede 22 Gün ‘Çarmıhtaki Hasta Mahpuslar'” isimli kitabıyla, hapishane anılarını okuyucu ile buluşturdu.

Kitap için kaleme aldığı önsözde Adil Okay şöyle ifadeleri kullandı: “Hapishanelerde son bulan, saymakla bitmeyecek trajik yaşam öyküleri… Zulme başat gelişen direniş destanları… Hapishanelerden gelen mektuplardan ve ziyaretçilerin izlenimlerinden anlamaya çalıştığımız bu trajedileri ve direniş örneklerini Resul Kocatürk “Tımarhanede 22 Gün” adlı çalışmasıyla bize içeriden anlatıyor. Resul Kocatürk’e ne kadar teşekkür etsek azdır. Bize içeriden bilgi verdiği, İnsan Hakları Örgütlerinin raporlarını kuru istatistik bilgi olmaktan çıkarıp, ete kemiğe büründürdüğü, resmi tarihin dışına çıkıp, gerçek hapishane tarihinin yazılımına katkı sunduğu ve nihayet o zor koşullarda bile “Başka bir dünya mümkün” diyebildiği için…” İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.