TJK-E: Bağımsız heyet gönderilmeli

Kadın Haberleri —

.

.

  • Kimyasal silahların kullanımının yasaklanması amacıyla Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Fransa’nın Strasbourg kentinde bulunan ve Türkiye’nin de üyesi olduğu Avrupa Konseyi önünde bir eylem gerçekleştirdi.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılarda HPG gerillalarına yönelik kimyasal silah kullanımı gündemdeki yerini koruyor. En son 17 gerillanın kimyasal silahla katledilmesi ve bunun görüntülerin basına yansıması üzerine harekete geçen Kürtler ve dostları, OPCW, BM ve Avrupa Konseyi gibi kurum ve kuruluşların harekete geçmesi için eylemlerini kesintisiz sürdürüyor. 

Bağımsız heyet talep edildi

Kimyasal silahların kullanımının yasaklanması amacıyla Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E), Fransa’nın Strasbourg kentinde bulunan ve Türkiye’nin de üyesi olduğu Avrupa Konseyi önünde bir eylem gerçekleştirdi. TJK-E gerçekleştirdiği eylemde, Avrupa Konseyi’nden Medya Savunma Alanlarına bağımsız bir heyet gönderilmesini talep etti.

Gerillaların fotoğrafları taşındı

Strasbourg’da bulunan Avrupa Konseyi (AK) önünde bir araya gelen Kürt kadınları, düzenledikleri eylemde kimyasal silah saldırına karşı sembol haline gelen beyaz tulumlar giydi. Türk devleti tarafından kimyasal silahla katledilen 17 Kürt gerillasının fotoğraflarını da taşıyan kadınlar sık sık, “Bijî berxwedana gerîla” sloganını attı.

12 Kasım’da Düsseldorf’tayız’

Kürt kadınları gerçekleştirdileri eylemde bir de açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada Türk devletinin vahşetini asla kabul etmeyeceklerini söyleyen kadınlar,  her zaman ve her yerde kimyasal silah kullanımına karşı duracaklarını belirtti.  12 Kasım’da Düsseldorf’ta yapılacak eylem katılım çağrısında da bulunan kadınlar, “Düsseldorf’ta sesimizi tüm dünyaya duyuracağız” dedi.

Dosya kabul edilmedi

Kadınlar, Kürdistan Ulusal Kongresi’nin (KNK) kimyasal silah kullanımına ilişkin hazırladığı dosyayı AK’ye sunmak istedi. Ancak dosya “elden alınmadığı” gerekçesiyle AK’ye ulaştırılamadı. Kadınlar AK’den hiçbir yetkiliye ulaşamayınca,  “Yetkililer bizi dinleyene ve dosyayı teslim alana kadar buradayız” diyerek tepki gösterdi.

STRASBOURG

Gençler WHO’ya çağrıda bulundu

Cenevre’de ise Kurdistanlı ve enternasyonalist gençler sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi. Cenevre’deki Dünya Sağlık Örgütü (WHO) binasında eylem yapan Kürt ve enternasyonalist gençler kimyasal silah kullanımına ilişkin hazırlanan dosyayı yetkililere sunmak istedi. Gençler bina içerisinde eylem yaparken dışarıda da bir grup destek eylemi gerçekleştirdi. Gençler yaptıları eylemde WHO’nun Medya Savunma Alanları’na bağımsız bir heyet göndermesi talebinde bulundu. 

CENEVRE

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.