Türk bombardımanı sürüyor
22 Aralık 2022 Perşembe - 18:45

Başûre Kurdistan'a işgal saldırıları
- Türk ordusu, gerilla direniş mevzilerini 2 kez yüksek şiddetteki yasaklı bomba, 5 kez savaş uçakları, onlarca kez obüs ve ağır silahlarla bombaladı.
Türk ordusu, gerilla direniş mevzilerini 2 kez yüksek şiddetteki yasaklı bomba, 5 kez savaş uçakları, onlarca kez obüs ve ağır silahlarla bombaladı.
HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Türk ordusunun 21 Aralık'taki bombardımanıyla ilgili şu bilgiler verildi:
* Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi ve Sîda köyü yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri yüksek şiddetteki yasaklı bombalarla 2 kez bombalandı.
* Garê’nin Kanîsarkê ve Deriyê Hirçê alanları, Gundê Mêranê ve Gundê Şiyê arazileri, Xakurkê’nin Girê Berbizinê alanı ile Girê Cûdî Direniş Alanı savaş uçaklarıyla 6 kez bombalandı.
* Girê FM ve Girê Amediyê Direniş Alanları ile Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Çemço bölgesi ve Sîda köyü yakınlarındaki gerilla direniş mevzileri obüs ve ağır silahlarla onlarca kez bombalandı. BEHDİNAN