Türkiye'nin hakikati ve bataklıkta yüzdürülen toplum!

Forum Haberleri —

  • İktidar güç, para ve korku ile herkesi teslim almaya çalışıyor. Toplumun yaşadığı sorunlar da manipüle edilerek ihaleci çevresi eliyle basın aracılığıyla servis ediliyor. Türkiye'nin sadece son bir haftasında neler olduğuna bir göz atalım.

MEHMET SERHAT POLATSOY

İktidara ya da seçkinlere sorsanız Türkiye, güllük gülistanlık, yani ülke bolluk içinde ve toplum rahat bir yaşamın olduğu havayı soluyor. Öyle ya tüm iktidar TV ve medya onları izleyenlere, yalanlardan üretilen bir yaşamı alabildiğince profesyonelce anlatıyorlar. Yok utanmıyorlar ama en çok da onlara inananların maalesef ki burunları kızarmıyor. İnananlar gerçeği görmek istemiyorlar mı yoksa köle ruhlular mı, bu ayrı bir yazı konusu olarak elbette işlenmeli.

İktidar güç, para ve korku ile herkesi teslim almaya çalışıyor. Toplumun yaşadığı sorunlar da manipüle edilerek ihaleci çevresi eliyle basın aracılığıyla servis ediliyor. İşte iktidar basını, bir iki münferit olay ile ülkede yaşanan tüm güzel şeylerin üzerini kapatmaya çalışıyorlar, diyor. Eğitimde neredeyse sonuncu olan ülke birinciymiş gibi sunuluyor. Adalet ve hukuk herkese eşitmiş gibi özel programlar yapılıyor. Bangır bangır bağırarak: Suriye'de, Libya'da, Kuzey Irak'ta, Doğu Akdeniz'de, iç ve dış düşmanlara karşı her cephede cengdeyiz, diyerek para, korku ile teslim alınan ve kimi inanan samimi insanları uyutmaya çalışıyorlar.

Mesela bu basın İstanbul'da olan bir soygun olayını onları izleyenlere, soygunculardan üçünün polis olduğunu söylemeden aktarıyor. Çünkü bu onlar için münferit bir olay. Oysa bu toplum Susurluk ile kısmen de olsa bu ülkede nelerin döndüğünü biliyor. Bu basın hakikati göstermek, yaşanılanı tüm çıplaklığı ile hatırlatmak istemiyor. Hazır Susurluk demişken Sedat Peker adlı karanlık kişilik ortaya çıkıveriyor. Ama bu basın dün yerlere göklere sığdıramadığı bu kişiliğin videolar ile anlattıklarını, ifşaalarını görmüyor ya da manipüle ediyor.

Şimdi sizlere son bir haftada Türkiye'de yaşananlara ilişkin tuttuğum notları karışık halde sunmaya çalışacam. Türkiye'nin sadece son bir haftasında neler oldu! 

Türkiye'nin hakikati:

- Öncesinde iktidar lehine mitingler düzenleyen (Doksanların derin devlet, 2020'lere kadar AKP için çalışan) biri (Sedat Peker) çıkıp, İçişleri Bakanı S. Soylu, eski ve yeni devlet görevlileri, bürokratlara ilişkin kimi iddialarda bulunuyor.

- Elli yıllık devlet görevlisi Mehmet Ağar, Peker iddiaları sonrası kalkıp, ‘Biz olmasak oraya mafya çöker’, diyor.

- İki oğlu ve eşi onlarca kurşun sıkılarak ve vahşice polisler dahil herkesin gözü önünde öldürülüyor, bir oğlu müebbet ile yargılanıyor ve arda kalan bir anne, bir oğul adalet için hergün Urfa adliyesi önüne gidiyor.

- İçişleri Bakanı, "işkence yok" derken, eski Başbakan Davutoğlu, bizlerin bildiği bir infaz girişimini doğruluyor ve "helikopterden insanlar atılıyor" diyor.

- Halkın oyları ile belediye başkanı ve milletvekili olan seçilmişler delilden azade suçlamalar ile görevlerinden alınıyor, yerlerine Kayyumlar atanıyor, çoğunluğu cezaevlerine atılıyor, kalanlar için yeni gerekçeler oluşturuluyor, meclise fezlekeler sunuluyor ve hazırda bekletilen fezlekeler ile teslim alınmaya çalışılıyor.

- Eski başbakan Davutoğlu, "Albayrak, Soylu ve Yıldırım, bana komplo kurdu" diyor.

- İbrahim Kaypakkaya anmasına katılan 6 Partizan üyesi tutuklanıyor ve hiç kimse neden Kaypakkaya öldürüldüğünden bu yana, aile bireyleri dahil, anmalara kim katılırsa katılsın, gözaltına alınıyor ya da tutuklanıyor, diye sormuyor.

- BM, Türkiye'nin uyuşturucu trafiğinde dünyada üçüncü sırada olduğunu açıklıyor.

- Korkut Eken, Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili, alakasının olmadığını ve Kıbrıs'a, -hakkında hala soruşturma açılmamış olan- Mehmet Ağar'ın talimatı ile gittiğini söylüyor.

- Artvin Hopa'da Çay'a kota ve kontenjan konmasını protesto eden üreticiler polislerin saldırısına maruz kalıyor, çok sayıda kişi gözaltına alınıyor.

- Yabancı yatırımcılar Türkiye'den kaçıyor. 650 milyar dolarlık iki dev fon çekiliyor.

- Yeniden yargılama hakkı doğmasına rağmen 83 yaşındaki ağır hasta tutsak Mehmet Emin Özkan tahliye edilmiyor, elleri kelepçeli, yürüyemez halde hastaneye götürülüyor.

- Urfa'da iki çocuk, çöpten çıkardığı yemekleri yiyor.

- Van'da mermer ocağına direnen halka jandarma ve korucular, ateş ediyor.

- Tarım Kredi kooperatifleri genel müdürlüğüne, ‘hileli gıda’ üretmekten 15 kez ceza almış bir isim atanıyor.

- Bekçiler, halka işkence yapıyor.

- Sedat Peker adlı eleman AKP ile ayrı düşünce Mehmet Ağar ve İçişleri Bakanı hakkında kimi iddialarda bulunuyor, Bakan, iddiaları çürütmek yerine, "17-25 Aralık'ta bir bakanın oğlunun evinden para sayma makinası çıkmıştı derken Yalıkavak Marina Mehmet Ağar'ın görevinin sona erdiğini bildirdikten sonra "Biz olmasak oraya Mafya çökerdi" diyen Ağar, zaten hastayım Bodrum'da ne işim var, diyor.

- Akşener, Sedat Peker’in paylaştığı videolara ilişkin Erdoğan’a seslenerek ‘Bu kepazeliğe daha ne kadar sessiz kalacaksın?’ diyor.

- Iğdır'da bekçi ve polisler iki gence şiddet uyguluyor, Iğdır Emniyet müdürlüğü konu ile ilgili, "müsterih olun" açıklaması yapıyor ama gençlerin ifadesi alınmıyor.

- İranlı Z.N.'nin tecavüze uğraması sonrasında aralarında müdür vekilinin de bulunduğu 5 memur hakkında, 'Kamu görevlisinin suçu bildirmesi ve görevi kötüye kullanmak' suçlamasıyla soruşturma açılıyor ama kovuşturmanın yer olmadığına diye karar veriliyor.

- Peker iddiaları sonrası önce Devlet Bahçeli ve daha sonra Erdoğan Soylu'ya, "Soylu'nun yanındayız, saldırılara müsaade etmeyeceğiz" diyerek sahip çıkıyor.

- Erdoğan, Rize'ye giden Akşener'e "Dua et ki gelin hanım çok ileriye gitmeden ders verdiler. İkizdere'ye gittin gerekeni yaptılar. Daha neler olacak neler" diyor.

- Orgenaral Galip Mendi, Adalı cinayeti konusu üzerine, Korkut Eken'in Atilla Peker ile kendisine geldiğini ve Beyaz Toros verdiğini söylüyor ama herhangi bir soruşturma açılmıyor.

- İçişleri Bakanı hakkındaki iddiaları yanıtlamak üzere çıktığı HaberTürk kanalında, gazetecinin, "Peker videolarını Türkiye'de milyonlarca insan izliyor" demesi üzerine, "milyonlarca insan çocuk pornosu da izliyor" diyerek istismarı meşrulaştırıyor.

- AKP'li 3 vekilin PETKİM'den 44 bin TL maaş aldığı iddia edilirken bu iddialar yalanlanmıyor.

- İçişleri Bakanının Peker iddiaları sonrası işaret ettiği Emniyet genel müdür yardımcısı, "benim gibi insanı kim açığa alacak, görelim bakalım" diyor.

- Uyuşturucu ile mücadele derneği başkanı, uyuşturucudan tutuklanıyor.

- Basın İlan Kurumu'nun raporlarına göre kurum, resmi ilanların yüzde 78’ini iktidar destekçisi, cezaların ise yüzde 97’sini muhalif gazetelere veriyor.

- Her gün bir gerekçe ile HDP'liler gözaltına alınıyor, bir kısmı tutuklanıyor

- İstanbul Sözleşmesi’nden çekilen Türkiye'de, kadın ölümlerinde artışlar yaşanıyor ama Bakan, bunlar tolere edilebilir, diyor.

- Bir yandan yüzbinlerce genç işsiz iken diğer yandan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı, Astronot adaylarımızın seçimine, yakın bir vakitte başlamayı planlıyoruz, diyor.

- Osmaniye’de MHP’li Belediye Başkanı ve İl Emniyet Müdürü el ele verip usulsüzlüğü duyuran gazeteciyi darp ediyor.

- Cengiz Holding'in sahibi olduğu şirket, '1. Derece Arkeolojik Sit Alanı'ndaki taşınmaz kültürel varlıkları tahrip ediyor.

- Kayyım atanan Şırnak'ın İdil ilçe Belediyesi, 5 gündür suları kesilen Yukarı Mahalle’de yaşayan yurttaşlara suyu parayla satıyor.

- Ankara'da polis, "Ben garibanım yapmayın, etmeyin 3 kuruş kazanıyorum" diyen kağıt toplayıcısına 3.150 TL ceza kesiyor.

- Türkiye'nin 23 Nisan'da Zap, Metîna ve Avaşîn bölgelerine dönük başlattığı operasyon sürüyor. Geçen zaman içinde TSK ve PKK tarafından can kayıpları oluyor. Bölgedeki 47 köy boşaltılarak insansızlaştırılıyor iken ağaçlar kesilip, Türkiye'ye getiriliyor.

- Ergani Belediye Eşbaşkanı Ahmet Kaya hakkında görülen davada beraat kararı veriliyor. Ahmet Kaya’nın göreve iade edilmesi gerekirken, Diyarbakır Valiliği dosyaya müdahil olup “menfaatlerinin bulunduğu” gerekçesiyle kararı iptal ettiriyor.

- 2016 yılından beri tutuklu olan Kanser hastası tutuklu M. Zahit Özdemirli’nin kemoterapi tedavisi kelepçeli yapılıyor.

- Atilla Peker, "Devlete hizmet ettiğimizi sanırken kullanılıyorduk" diyor.

- Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere seslenerek: Okçuluk, binicilik ve kılıç faaliyeti yürütün, diyor.

- Ayasofya'da Erdoğan'ın katıldığı programda imam Atatürk'e lanet okurken, AKP Sözcüsü Çelik, "Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla anıyoruz" diyor.

- Ankara'da 27 yaşındaki bir kadın, başından vurulmuş halde evinde ölü olarak bulunuyor.

- İnfaz Yasası’na göre yatması gereken 5 yıl 7 ay 15 günlük süreyi cezaevinde iki aydır aşmış bulunan Metin Kılıçaslan, tahliye edilmiyor.

- Cudi Dağı’nda hergün 400 ton ağaç kesiliyor.

- Sedat Peker, ‘Benim ismim ile SADAT’çılar El-Nusra'ya silah gönderdi’, diyor.

Türkiye'de öyle güzel şeyler yaşanıyor ki bunların hiçbiri, yaşanan güzelliklerin üzerini örtemiyor.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.