Tutsaklara darp avukatlara tehdit

Iğdır Barosu avukatları

Iğdır Barosu avukatları

  • Îdir Barosu, Iğdır S Tipi Cezaevi gardiyanlarının, tutsakları darp, avukatları da tehdit ettiğini açıkladı.

Baro Başkan Yardımcısı Hülya Demir, 14 Nisan’da cezaevini ziyaret eden avukatların tutsakların darp edilmesine itiraz etmeleri nedeniyle gardiyanlar tarafından tehdit edildiği bilgisini verdi. Avukatların yaklaşık 10 kişilik gardiyan grubu tarafında tehdit edildiğini aktaran Demir, “Yaklaşık 10 infaz koruma memuru meslektaşların üzerine yürümüş, etraflarını sarmış ve ‘Siz kimsiniz ulan, mahkumları galeyana getirerek isyana teşvik ediyorsunuz?’ demek suretiyle meslektaşlarımızı sözlü ve fiziksel olarak tehdit etmişler, adeta ablukaya almışlardır. Meslektaşlarımızın infaz koruma memurlarına hitaben üsluplarına dikkat etmeleri gerektiği uyarısına karşılık ‘Sen kimsin ulan’ minvalinde sözler sarf edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Savcılık görüşmedi

Olayın tutanaklarla kayıt altına alındığını ifade eden Demir, şöyle devam etti: “Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş, Ceza İnfaz Kurumu yönetimi ile görüşülmüş, Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı ile görüşme sağlanmaya çalışılmış fakat görüşme çağrısına yanıt verilmemiştir. Devam eden süreçte pek çok meslektaşımıza Iğdır Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu/hükümlülere cebir ve şiddet uygulandığı bilgisi gelmiş, ayrıca mağdurların infaz koruma memurlarından çekinceleri olması nedeni ile pek çoğunun şikayetçi olmaya çekindiği bilgisi edinilmiş, baromuza Ceza İnfaz kurumundan yazılı dilekçeler ulaşmıştır. Ulaşan bu dilekçeler ihbar kabul edilerek Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmiştir. Ayrıca yine kötü muameleye maruz kalan tutuklu ve hükümlülerin intihar eylemleri ulusal basına da yansımıştır.”

Tutsaklara yönelik katı bir tutum olduğunu belirten Demir, devam etmekte olan hukuksuz muamele son buluncaya ve sorumlular hakkında yapılması gereken adli ve idari süreç etkili bir şekilde işletilinceye kadar sürecin takipçisi olacaklarını dile getirdi. IĞDIR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.