Üç kişiyi katleden AKP’liler serbest

  • AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ile koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart’ta başlattıkları ‘Adalet Nöbeti’, 172. gününde devam ediyor. Nöbet alanına üzerinde “Adalet istiyoruz” yazılı dövizi asan aileye, dünkü nöbetlerinde avukatları Serhat Kurt eşlik etti. 

Kurt, “Ailenin üç yıldan fazladır gerçek suçlular yargılansın talebi, kabul edilmiyor. Daha önce savcı ‘23 kişi tespit ettik’ demişti, ancak o savcı görevden alındı. Şimdiye kadar 8 dosya savcısı değişti ya da değiştirildi. Tespit edilen kişilerle ilgili bir tutuklama kararı çıkarılmıyor” dedi. Ailenin adalet mücadelelerini önümüzdeki günlerde Ankara’ya taşıyacağını söyleyen Av. Kurt, “Aile Ankara’ya gittiğinde vicdan sahibi herkes aileye sahip çıkacaktır, buna kuşkumuz yok. Aile herkes için adalet istiyor, herkes de aileye sahip çıkmalı” sözleriyle duyarlı herkesi aileye destek vermeye davet etti.

Şenyaşar Ailesi’ne ait sosyal medya hesabından ise Adalet Bakanlığı, Meclis Genel Kurulu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) hesapları etiketlenerek şu paylaşımda bulunuldu: “Kötü niyetleriniz, siyasi menfaat hesaplarınız bir aileyi yok etti. Annenin evini de adliye kaldırımına taşıdınız. Savcıların da önce vicdanlarını söktünüz, sonra cübbeleri giydirdiniz. Elbette bu zulüm çarkı kırılacak.”  URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.