Üniversiteler arası anlaşma

Toplum/Yaşam Haberleri —

ROJAVA UNIVERSITESI SIDO

ROJAVA UNIVERSITESI SIDO

  • Rojava Üniversitesi bilim, kültür ve sağlık alanında ilerleme sağlamak için Washington State Üniversitesi ile 5 yıllık bir anlaşma imzaladı.

Rojava Üniversitesi bilim, kültür ve sağlık alanında ilerleme sağlamak için Washington State Üniversitesi ile 5 yıllık bir anlaşma imzaladı.

Rojava Üniversitesi Dış İlişkiler Büro Sorumlusu Gulistan Sîdo, anlaşmanın Rojava Üniversitesi Sağlık Fakültesi Yönetimi ve Washington State Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi arasında gerçekleştiğini belirtti. Sîdo, anlaşmanın aynı zamanda master ve doktora programlarını kapsadığını kaydetti.

Tarafların birlikte çalıştaylar da düzenleyeceğini ifade eden Sîdo, özel projelerin Washington State Üniversitesi tarafından finanse edileceğini kaydetti.

Üniversiteler arasında öğrenci değişimi programının da uygulanacağını belirten Sîdo, öğrencilerin birlikte ortak bir dergi çıkaracağını da kaydetti. Sîdo, projenin ayrıca ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından da maddi olarak destekleneceğini de sözlerine ekledi.

Rojava Üniversitesi daha önce Almanya’daki EmdenLeer Üniversitesi, İtalya’daki Parma Üniversitesi, Kaliforniya Üniversitesi ve Süleymaniye Kürdistan Kültürünü Koruma Merkezi ile de anlaşmalar imzalamıştı. ANHA/QAMIŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.