Vurduktan sonra işkence etmiş

Kadın Haberleri —

.

.

  • Amed’de evli olduğu kadını silahla katletmeye çalışan Ahmet Bilgin hakkında hazırlanan iddianame de müebbet hapis istendi.

ŞEHRİBAN ASLAN / JINNEWS

Amed’in (Diyarbakır) Bîsmîl ilçesinde yaşayan Dilek Bitgin, 10 Kasım 2021 tarihinde evli olduğu Ahmet Bitgin tarafından ateşli silahla katledilmek istenirken ağır yaralandı. Fail aynı gün gözaltına alınarak, 11 Kasım’da tutuklandı. Failin akrabası Pakize Bitgin’in de delilleri ortadan kaldırdığı belirtildi. Olay üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı fail hakkında, “Kasten öldürmeye teşebbüs”, “Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma” suçlarından ve Pakize Bitgin hakkında da, “Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçundan iddianame hazırladı.

Deliller karartıldı

İddianamede 10 Kasım 2021 tarihinde fail Ahmet Bitgin’in evli olduğu Dilek’i ateşli silahla yaralaması sonucu Bismil Devlet Hastanesi Acil Polikliniği’ne getirildiği ihbarı üzerine soruşturma yürütüldüğü belirtildi. İddianamede Dilek’in hayati tehlikesi sonucu Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildiği de yer aldı.

Olayın yaşandığı evin araması sırasında Pakize Bitgin’in delilleri ortadan kaldırdığı geçen iddianamede, Ö.B. ve H.Ç’nin Dilek’i saat 21.08 sıralarında hastaneye götürdüğü, failin ise olay yerinde kalarak tabancayı gizlemeye çalıştığına yer verildi.

Gerekçe hep aynı

Failin alınan ifadesinde ise Dilek’in resmi nikâhlı eşinin olduğu, olaydan iki gün önce kendisine gelen mesajdan kaynaklı Dilek’le tartışma yaşadıkların kaydetti. Fail, ardından oturma odasında uyurken kızının gelip annesini yaralı bir şekilde bulduğunu ve üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini söyleyerek bilindik erkek savunmasında bulundu. 

Delilleri ortadan kaldıran Pakize Bilgin ise failin kendisini yönlendirdiğini söyledi.

Daha önce ölümle tehdit etmiş

Dicle Üniversitesi’nde tedavi altına alınan Dilek’in alınan ifadesinde failin kendisini aldatması üzerine tartıştığını, failin ateşli silah ile yanına gelerek, “ya seni ya çocukları” şeklinde sözler sarf ettiğini belirtti. İddianameye geçen ifadesinde Dilek, failin silahı kendisine doğrulttuğunu, engellemeye çalıştığını ve sağ omzundan yaralandığını, failin odadan çıktığını ve kendisinin yaralı bir şekilde odada kaldığını, kızının odaya gelmesi üzerine babasını çağırmasını söylediğini ve kendisini kimin hastaneye getirdiğini hatırlamadığı şeklindeki beyanları iddianamede yer aldı.

İşkence etmiş

21 Aralık 2021 tarihli ifadesinde ise failin kendisine, “kendini öldür” dediğini söyleyen Dilek, bunu kabul etmediğini ve bunun üzerine failin kendisini vurduğunu belirtti. Dilek ifadesinde ayrıca failin kendisini yaraladıktan sonra işkence ettiğini, işkence sonrası odayı terk ettiğini de kaydetti.

Ayrı ayrı ceza istendi

Savcı alınan beyanlar ve incelenen deliller sonucunda failin, “Kasten öldürmeye teşebbüs”, “Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma” suçlarından müebbet hapis cezası, Pakize Bitgin hakkında ise, “Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.