Werxelê'de adım atınca 37'si savaş dışı kaldı

.

.

  • Türk ordusunun, Werxelê Direniş Alanı’nda 24 saat boyunca her ilerleme girişimine müdahale eden gerilla, 37 Türk askerini savaş dışı bıraktı.

Gerilla, 30 Haziran Fedailik Günü’nü selamlamak amacıyla birçok taktiği iç içe kullanarak etkili eylemler gerçekleştirdi; 34 Türk askeri öldürüldü, 9'u da yaralandı. Türk ordusu ise aldığı darbeler karşısında bir kez daha yoğun teknik kullanımına sığınıp Direniş Alanları’nı onlarca kez saldırı helikopteri, obüs ve savaş uçaklarıyla bombaladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Medya Savunma Alanları'nda devam eden savaşla ilgili şu bigiler verildi:

Avaşîn Bölgesi

* Werxelê Direniş Alanı’nın Şehîd Tekoşer savaş tünellerine doğru 27 Haziran saat 05.00’te ilerlemek isteyen Türk askerleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde ağır silahlarla vuruldu. Türk askerleri, 10.00-15.00 saatleri arasında ilerlemek isteyince yoğun çatışmalar yaşandı. Ferdi silahlar, el bombaları ve suikast taktiğiyle vuran gerilla, en az 15 askeri öldürdü, 4’ünü de yaraladı.
* Werxelê Direniş Alanı’nda savaş tünellerine doğru 27 Haziran saat 13.00’te ilerlemek isteyen Türk askerleri, sabotaj taktiğiyle vuruldu; 2'i öldürüldü, 1'i ise yaralandı. 
* Werxelê Direniş Alanı çevresindeki Türk askerleri, 27 Haziran saat 13.20’de hareketli gerilla timlerince denetim altına alınarak iki koldan eylem düzenlendi. Birinci ve ikinci eylem kollarının etkili vuruşları sonucunda 11'i öldürüldü, 4'ü ise yaralandı. Eylem alanını bombalamak isteyen saldırı helikopteri de gerilla tarafından yoğun ateş altına alınınca alandan uzaklaşmak zorunda kaldı. 
* Werxelê Direniş Alanı’na doğru 28 Haziran saat 04.00’te ilerlemek isteyen Türk askerlerine, bu kez ağır silahlarla müdahale edildi. Bunun üzerine Türk askerleri bir kademe geri çekildi ve Direniş Alanı savaş uçaklarıyla yoğun bir şekilde bombaladı.

Zap Bölgesi

* Karker Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerine doğru 27 Haziran saat 13.15’te ilerlemek isteyen Türk askerleri, sabotaj taktiğiyle vuruldu ve 2'si öldürüldü. 
* Girê FM Direniş Alanı çevresindeki işgalciler, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi kapsamında 27 Haziran saat 10.00’da suikast taktiğiyle vurularak 1'i öldürüldü. Türk askerleri, aynı gün 15.00-16.00 saatleri arasında savaş tünellerine doğru ilerlemek isteyince ağır silahlarla müdahale edildi. 
* Girê Cûdî Direniş Alanı çevresindeki Türk askerleri, 27 Haziran saat 17.00’de eş zamanlı olarak ferdi silahlar, sabotaj ve suikast taktikleriyle vuruldu; 3 Türk askeri öldürüldü. Eylemlerin ardından savaş tünellerine doğru ilerlemek isteyen askerler, ağır silahlarla müdahale edilince geri çekilmek zorunda kaldı. 

Kimyasal ve patlayıcılar

Türk ordusunun 27 Haziran günü kimyasal silah ve patlayıcılar ile uçak, helikopter ve obüslerle saldırıları şöyle:
* Girê Munzur savaş tünelleri patlayıcılarla bombalandı.
* Zap'abağı Girê Cûdî ve Girê FM Direniş alanları onlarca kez saldırı helikopterleri ve sınırdaki karakollardan atılan obüslerle bombalandı.
* Metîna'ya bağlı Girê Hakkarî Direniş Alanı, Girê Şehîd Zemanî ve Girê Şehîd Akîf savaş tünelleri, onlarca kez saldırı helikopterleri ve sınırdaki karakollardan atılan obüslerle bombalandı.
* Avaşîn’e bağlı Werxelê Alanı savaş uçaklarıyla 2 kez bombalandı.     
* Zap'a bağlı Çemço, Kunîşka, Kurêjahro, Girê Şehîd Tolhildan, Girê Mamreş ve Koker alanları sınırdaki karakollardan atılan obüsler, saldırı helikopterleri ve 9 kez de savaş uçaklarıyla bombalandı. BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.