Winterthur’da meşaleli yürüyüş

Yurt Dışı Haberleri —

Wintherthur'da meşaleli yürüyüş

Wintherthur'da meşaleli yürüyüş

  • "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" için İsviçre’nin Wintherthur kentinde bir araya gelen Kurdistanlılar meşalelerle yürüdü.

Abdullah Öcalan'a Özgürlük Komitesi’nin çağrısıyla Neumarkt meydanına gelen Kürtler ve dostları 10 Ekim'de startı verilen “Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt soruna çözüm" hamlesi kapsamında İsviçre'nin Winterthur kentinde meşaleli yürüyüş gerçekleştirildi. Neumarkt meydanında bir araya gelen kitle, 86'ncı yıl dönümünde idam edilen Seyit Rıza ve arkadaşları şahsında Kurdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına saygı duruşunda bulundu.
Yürüyüş öncesi Winterthur Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı İsmail Kaya, yaptığı konuşmada, 10 Ekim'de başlatılan kampanyaya yönelik bilgilendirmede bulundu. Almanca basın metninin okunduğu eylemde Abdullah Öcalan'a Özgürlük Komitesi adına siyasetçi Mehmet Aslan konuştu. Mehmet Aslan: “Önder Apo'nun üzerindeki bu ağır tecrit 32 aydır katlanarak en ağır şekliyle devam etmektedir. Önderliğimizden 32 aydan beri hicbir şekilde haber alamıyoruz. Faşist Türk devleti Önder Apo'nun geliştirdiği Demokratik Ulus perspektifinden korktuğu için sesini kısarak tecrit uyguluyor. Geçmişte de görüldüğü ve tüm dünyanın buna şahit olduğu gibi ne zaman ki Önder Apo ailesi ve avukatları ile görüştü; silahlar sustu, barış konuşuldu. Önder Apo ne zaman sesini dışarıya ulaştırdı; demokratik çözüm konuşuldu. Ne yazık ki faşist Türk devleti Önder Apo'nun barış çabalarına tecrit politikaları ile karşılık verdi.”
Mehmet Aslan’ın konuşması sonrası kitle, Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü talep eden sloganlar ve meşalelerle kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşün ardından eylem alanına dönen kitle, eylemlerini burada yine sloganlarla sonlandırdı. WİNTERTHUR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.